Vhodny plugin pro novinky

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Jirka84 a poslední změna je stará 13 let, 4 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #816

    Jirka84
    Participant

    Zdravim, hledal jsem v pluginech na WordPressu vhodny pridavek pro umisteni rychlych novinek na web. Nasel jsem spise ruzne widgetove doplnky, ale zadny, ktery si predstavuji.

    Chtel bych, aby na hlavni strance, nikoliv v bocnim panelu, byly nejlepe 2 sloupce. V jednom ciste nejnovejsi zpravy, spise aktuality a v druhem treba oblibene clanky. Existuje neco takoveho ci aspon podobneho? Predem diky.

    #7617

    admin
    Keymaster
    Web

    V tomto případě není potřeba žádný plugin, takže podle mě asi nic podobného ani neexistuje…

    Řešení je jednoduché – pro aktuality si uděláš vlastní rubriku a jednoduše ji budeš v šabloně vypisovat, např. pomocí query_posts() či WP_Query(). Něco podobného umí už např. výchozí šablona Twenty Ten, i když to není příliš známo. Pokud si vytvoříš rubriku s názvem “Stručně” a vydáš v ní nějaký příspěvek, tak se bude na hlavní stránce zobrazovat trochu jinak než ostatní příspěvky (např. bez nadpisu). Můžeš si z toho vzít příklad, druhý sloupec pak budeš muset stejně udělat s pomocí kaskádových stylů…

    A možná ještě spíše než samostatnou rubriku bych už doporučil využít novinku WordPressu 3.1, což jsou tzv. šablony příspěvků (anglicky Post Formats). Stručně řečeno tak případná nová rubrika “Stručně” nerozbije aktuální logickou strukturu rubrik, ale pouze využiješ nové označení, jakým způsobem se má konkrétní příspěvek zobrazovat.

    Jinak nějaké pluginy (většinou využívající widgety) opravdu existují, např. Alkivia Sideposts (stačí hledat klíčová slova sideblog či asides). Pokud nějaký nakonec použiješ, tak se s námi můžeš podělit o zkušenosti..

    #7618

    Jirka84
    Participant

    Zkusím si s tím pohrát. Mockrát děkuji za vzornou pomoc, vždy mi rychle a věcně odpovíte. Přeji hezké Vánoce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti