Velikost textu na WP

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 11 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #23258

    adm
    Participant

    Psal jsem o jistou pomoc na fórum http://podpora.dgx.cz/wordpress/viewtopic.php?id=6524
    Nevím, jak to tam funguje, ale admin je tam zřejmě dost liknavý nebo nestíhá…
    Můžete tedy na ten problém s korigováním velikosti textu (html zápisem) odpovědět zde? Děkuji.
    Pokud jde o ty komenty-spamy, tak to již se neděje. Avšak mám tam na stránce asi tisíc těchto spamů – lze ty komentáře v administraci WP naráz všechny vymazat? Děkuji.

    #23260

    admin
    Keymaster
    Web

    Místní admin toho má také nad hlavu :-) Doplním zatím jen původní dotaz, odpověď snad dorazí později…

    Dobrý den. Jsem ve své administraci WP svého webu a chci se zeptat, jak lze po vložení textu do nového příspěvku tento text zmenšit/zvětšit. Na liště je spousta funkcí, ale zmenšení/zvětšení textu tam nevidím. A pokud zkusím upravit velikost textu v html – <FONT FACE="MS Sans Serif" SIZE=2> – po uložení se objeví <span style="font-family: MS Sans Serif; font-size: small;"> a v konci tohoto odstavce se objeví </span> – příkaz je tedy samovolně ukončen (po smazání </span> se toto zase objeví) a další odstavec (kterých tam mám hodně) se tedy objeví v původní standardní (asi nastavené) nevhodné velikosti… Jak to tedy udělat, aby se to </span> tam samovolně neobjevovalo, či jak tedy zmenšit/zvětšit text? Děkuji.

    Dobrý den. To jako, že si mám něco stáhnout do PC? To (asi) nemůžu – pracuji z knihovny… Takže jde to vyřešit v rámci html? – nějakým příkazem v html, aby se tam po každém řádku to </span> neobjevovalo? A taky ještě: do komentářů se mi dostávají anglické komenty-spamy – desítky-stovky/denně – co s tím?

    #23261

    admin
    Keymaster
    Web

    Prvotní problém podle mě bude už v nakopírovaném HTML. Patrně tam obsah vkládáte z nějakého editoru (Word) nebo kopírujete z internetové stránky. Pokud si při vkládání do editoru nezapnete textový režim (tlačítko s názvem “Vložit jako text”), tak bude vložena zbytečná HTML struktura. Lepší je vložit čistý text a poté ho naformátovat podle svých představ. A pokud jde o složitý text a nechcete ho předělávat, tak pozor na úpravy, protože editor WordPressu některé HTML značky převádí na své vlastní, viz zmiňovaný span a jeho automatické ukončení společně s odstavcem (ale tam jsem možná zcela nepochopil celý problém).

    Pro velikost fontu můžete použít např. plugin TinyMCE Advanced, po jehož aktivaci si můžete do lišty s ikonkami doplnit další možnosti a následně je používat v editoru. Označíte si pak libovolný text a kliknutím u něj změníte velikost fontu.

    Ještě lepším způsobem je označování HTML značkami v editoru a následná definice kaskádových stylů (CSS) v souboru style.css. Podnadpisům tedy nenastavíte větší velikost fontu, ale označíte je třeba jako Nadpis 4, pro který definujete pravidlo h6 { font-size: 14px; }, které pak bude fungovat na celém webu…

    Ad spam: Jaký používáte plugin? Obecně WordPress neumí detekovat spam a patrně to dělá nějaký plugin, který bude mít určitě nějaké nastavení na jeho kompletní likvidaci.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti