Úvod do WP

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  neteyescz a poslední změna je stará 12 let.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1500

    On
    Participant

    Zdravím,

    snažil jsem se najít něco zde, ale nejspíš špatně hledám nebo to tady není..jsem naprostý začátečník, kterého oslovil WP a chtěl bych v něm zkusit něco vytvořit. Vesměs na oficiálních stránkách bývá nějaká dokumentace, ať neotravuju na fóru se začátečnickými dotazy, ale tu jsem právě nenašel… Resp určitě bude něco na wordpress.org, ale z angličtiny si jsem schopen přeložit sem tam nějaký návod, ale určitě ne komplet tutoriál.

    Existuje nějaká srozumitelná česká dokumentace k WP? Potřebuji hlavně základy (kam se vkládá zdrojový kód mého webu, výběr z nějakých template, úprava takového template atd…)

    PS: mám verzi 3.3.1 v češtině, instalace se provedla OK.

    děkuji

    #10950

    neteyescz
    Participant

    Dobrý den,

    Česká dokumentace zatím bohužel neexistuje. Existuje však pár webů, které Vám mohou pomoci. Aktuálně patří mezi nejaktivnější pisálky na české webové scéně okolo WordPressu můj Neteyes.cz, dále pak Separatista.net, Wpress.cz a pár dalších. Vše si můžete nalézt na některém ze dvou agregátorů.

    http://www.multifeed.wp-blog.cz

    http://wpnews.mywb.cz/

    Celá dokumentace bohužel není, je ale mnoho článků a někdy i seriálů. Hodně toho najdeš na zmíněném webu Separatista.net, seriál jsem (nejspíše) napsal pouze já.

    Další možností je pročetení knih. Knížek o WordPressu v češtině již pár existuje a doporučuji si o nich přečíst nějáké recenze. Já osobně preferuji spíše anglický manuál a články, knihu jsem zatím žádnou nečetl.

    S Pozdravem,

    Neteyescz

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti