Urgentní – ztrára amin práv

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Urgentní – ztrára amin práv

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #29515

    peternet
    Participant
    Web

    Zdravím, stala se mi nemilá věc.

    Používám plugin “Automate Woo”, kde mám nastaveno, že pokud se nám vrátí balík (status objednávku vráceno), tak se uživatel automaticky přehodí do jiné skupiny uživatelů, kterým již není nabídnuta dobírka.

    Nicméně – něco jsem zkoušel a nastavil jsem status “Vráceno” u své testovací objednávky a plugin mě přehodil do jiné uživatelské skupiny. No a tím pádem se teď nedostanu do administrace ani neexistuje jiný uživatelský účet, co by se tam dostal.

    Jdou nějak přehodit uživatelské práva v databázi? Nedaří se mi to najít :(

    #29516

    peternet
    Participant
    Web

    Tak už se mi podařilo, v tabulce wp_usermeta jsem v 10. řádku wp_capabilities změnil meta_value na a:1:{s:13:"administrator";s:1:"1";}

    #29523

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky, jen pozor, správně by to mělo být a:1:{s:13:"administrator";b:1;} (u někoho původní verze způsobovala problémy, viz originální anglický návod). Význam je sice na první pohled stejný, ale v prvním případě je hodnotou jednička jako hodnota string, zatímco v druhém případě vyjadřuje true. Možná už to dnes nevadí, ale vzpomínám, že dříve to mohlo způsobovat problémy… Ale pokud to funguje, tak to asi není potřeba řešit…

    Jinak je AutomateWoo zajímavý plugin s mnoha možnostmi, zatím jsem na něj ale ještě u nikoho nenarazil :-) Pokud jsem to dobře pochopil, tak když jste testoval objednávku, kterou provedl administrátor, tak ho plugin také přehodil do jiné skupiny uživatelů a tím mu odebrat práva, což je docela povedené chyba :-) WordPress se tomu většinou sám snaží zabránit, aby vždy existoval nějaký administrátor a nebylo potřeba si “hrát” v databázi se serializovanými hodnotami, ale v tomto případě to patrně někde proklouzlo. Doporučil bych asi do budoucna testovat mimo administrátorský účet (může se chovat trochu jinak), mělo by stačit si vytvořit nějakého testovacího zákazníka…

    #29572

    peternet
    Participant
    Web

    Přesně tak. Vytvořil jsem objednávku jako admin a pak ji v administraci refundoval – tímno jsem primárně testoval, zda AutomateWoo správně přiřadí štítek do Activecampaign a neuvědomil jsem si, že jsem předtím nastavil tu změnu uživatelské skupiny.

    Jinak ten plugin je naprosto fantastický a nechápu, jak jsem bez něj mohl žít. Jde tam nastavit nekonečně mnoho pravidel typu “když uživatel nakoupí za 3000 Kč a pak měsíc nenakoupí, odešle se mu email…”. Umí také tagovat uživatele. Fakt doporučuji.

    #29578

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za tip :-) Zajímavé, že jsem na něj zatím vůbec nenarazil a podle popisu má opravdu mnoho různých funkcí…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti