Úprava informací v databázi a jejich zobrazování

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Úprava informací v databázi a jejich zobrazování

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  shaman171 a poslední změna je stará 12 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #994

    shaman171
    Participant
    Web

    Ahoj,

    nevím jak to přesně napsat, to co potřebuji, ale jde o tohle. Chci náš web nasadit na wordpress a zjednodušit co nejvíce jeho úpravy (momentálně to píšu všechno ručně pomocí HTML a PHP).

    Jedná se o web internetového rádia a jde o to, že máme určitý rozpis vysílání, který obsahuje několik informací, pro představu to vypadá takto:

    Datum vysílání ; čas vysílání ; jméno vysílaného pořadu ; moderátoři pořadu ; host v pořadu ; a další informace, které spolu souvisí.

    Jde mi o to, že na stránkách chci tyto informace v různé formě vypisovat.

    Například na úvodní stránce chci něco jako:

    – Právě hraje: jméno pořadu

    – Moderuje: jméno moderátora

    – Další vysílání: kdy bude

    Atd. na podobném principu.

    V podstatě si myslím, že by stačil nějaký plugin, který by obsahoval nějaké tabulky, do kterých bych zadal tyto informace a abych je mohl později napšíklad pomocí PHP či podobně vyvolat například jako proměnné.

    Nevím zda to jde z tohoto popisu dobře pochopit, možná to popisuju moc složitě.

    Nevíte o nějakém pluginu co by toto uměl? Případně jak jinak toho docílit?

    Moc děkuju

    #8463

    neteyescz
    Participant

    Pro wordpress jsem žádný takový plugin (osobně!) nenašel, netvrdím, že neexistuje, jen nejsem pojízdná knihovna. Vám doporučuji si celý skript napsat v kombinaci php a mysql a nechat ho běžet mimo wp.

    #8464

    Lukenzi
    Participant

    no asi teda určitě by to třeba šlo přes uživatelská pole nebo rovnou zvláštní tabulku v db jen pro tato data jen mě momentálně nenapadá jak by se ovládala například položka “právě hraje”. Moderátor by se mohl měnit třeba podle přihlášení, script (plugin) by poznal že je přihlášen moderátor ten a ten a jeho jméno by také zobrazil. Ale právě hraje…tak možná podle času, u každé písničky by se musel zadat čas kdy bude hrát a podle toho by se zobrazoval její název. Jinač netuším jak to automaticky provést, moderátor by to pak musel ručně měnit v administraci…nebo mám v sobě málo kafe :D

    #8465

    shaman171
    Participant
    Web

    neteyescz: moc díky, ale chtěl bych to spíše zakomponovat do WP

    Lukenzi: Nejsem ve WP moc zběhnutej, každopádně položka “Právě hraje” by byla pomocí času, protože přesně vím jaký pořad kdy bude hrát. Více me, ale trápí jak tu tabulku v databázi co nejjednodušeji editovat? A pak z ní volat data.

    #8466

    admin
    Keymaster
    Web

    Celý projekt bych nadefinoval asi takto: Každý “pořad” je podle mě v podstatě vlastní typ obsahu (Custom Post Type, CPT), “moderátor” je pak vlastní přiřazená taxonomie. Další informace o pořadu jsou uživatelská pole, v administraci zobrazená v podobě uživatelsky přehledných metaboxů (např. čas a datum vysílání by měl mít vyskakovací grafický kalendářík, atd.). Na úvodní stránce bude už jen dotaz na výpis pořadů seřazený podle času a data, který bude začínat podle aktuálního času (= první se tedy zobrazí aktuálně vysílaný pořad, dále může být zobrazen následující pořad, atd). Zvážil bych pak také ještě přidání další taxonomie pro lepší třídění pořadů (něco jako klasické rubriky).

    Podle mě je využití vlastního typu obsahu nejjednodušší, pokud tam nebude mnoho speciálních hodnot a vztahů. Jako alternativní cestu bych pak doporučil plugin Pods CMS Framework, který vše výše uvedené řeší mimo základní databázové tabulky WordPressu, tedy pro “pořady” by vznikla vlastní tabulka. Toto řešení má své výhody, ale i nevýhody (některé funkce WordPressu v něm nejsou dostupné, je třeba se naučit další API). Je třeba jeho využití pořádně zvážit, během několika týdnů by měla vyjít nová verze 2.0, která by měla práci s pluginem ještě dále vylepšit.

    #8467

    shaman171
    Participant
    Web

    admin: moc děkuju určitě to vyzkouším

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti