Úprava horního menu

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Lucie a poslední změna je stará 5 let, 6 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #35812

    LucasV
    Participant

    Zdravím,
    potřeboval bych poradit. Jakým způsobem je možné upravit velikost buněk, velikost písma, odsazení buněk od sebe … u horního menu (tedy to, co je v administraci pojmenované jako stránky). Předpokládám, že je třeba něco upravit v CSS, ale nevím, kde to tam mám hledat.
    http://www.zsgvitkov.cz/skola_obecne/

    #35822

    Lucie
    Participant
    Web

    Ano, přesně tak. Pokud potřebujete upravovat součásti šablony, pak je třeba pracovat s CSS styly, které naleznete v souborech šablony.
    V Google Chrome můžete využít funkci klávesy F12. Zobrazí se Vám spodní odstavec v jehož levé straně uvidíte šipku. Na tu klepnete a poté najíždíte na jednotlivé části v šabloně. V pravé části otevřeného odstavce pak vidíte, jaké styly s daným prvkem souvisí, na jakém řádku v souboru CSS se nachází a můžete je prozatím jen pro Vaši vizualizaci upravovat (neukládá se do šablony, změny se tedy neprojeví na webu). Pokud budete vidět, že úprava je OK, je třeba vše upravit “naostro” v CSS stylech (soubor doporučuji ale někde zazálohovat, ideálně přes FTP).
    Buď si CSS styly najdete v administraci WP v nabídce Vzhled – Editor anebo přes FTP.

    Pokud ale se styly CSS neumíte úplně dobře pracovat, doporučuji se svěřit nějakému odborníkovi. Je potřeba nastavit nejen klasické zobrazení pro PC a notebooky, ale i pro responzivní režim.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti