Update na WP 4 nelze provézt..

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Hosting a WordPress Update na WP 4 nelze provézt..

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #20744

    refresh2
    Participant

    Dobrý den,

    prosím o radu, při pokusu o update na nejnovější WP4 instalace zkolabuje:

    Aktualizace WordPressu

    Aktualizace je stahována z https://downloads.wordpress.org/release/cs_CZ/wordpress-4.0.zip…

    Stažení se nezdařilo.: couldn’t connect to host

    Instalace se nezdařila
    —————————–

    Dále nelze přes rozhraní vyhledávat pluginy, hláška:

    Objevila se nečekaná chyba. Patrně došlo k nějakému výpadku na straně WordPress.org nebo to může souviset s nastavením serveru u poskytovatele hostingu. Pokud bude nadále docházet k podobným problémům, zkuste se prosím obrátit na oficiální fórum podpory (česky – anglicky).

    Zkuste to znovu
    ———————–

    Děkuji předem za radu.

    RAdo

    #20748

    admin
    Keymaster
    Web

    1) Mohl být nějaký výpadek na straně wordpress.org, zkuste to prosím znovu.

    2) Problém bude na straně hostingu. Jaký používáte hosting? Servery wordpress.org nedávno přešly na zabezpečený protokol https a u některých hostingů může docházet k problémům (pokud jsou špatně nakonfigurovány).

    Problém se objevil z ničeho nic zrovna dnes? Nebo jste na webu třeba delší čas nebyl a problém už může trvat delší dobu?

    P.S. Nemůže to být tento problém?

    #20756

    refresh2
    Participant

    Děkuji za info.

    1. Problém již trvá delší dobu, cca 3 týdny se snažím průběžně zkoušet update a nic, proto to moc nevypadá na výpadek WordPress.org.

    2. O jakou úpravu konfigurace by se konkrétně mělo ze strany hostingu jednat? Jsem u hexageek.cz

    Myslím, že o problém z odkazu by nemělo jít…

    #20757

    admin
    Keymaster
    Web

    V tom případě to vypadá na problém na straně hostingu, zkuste je kontaktovat. Nevím, v čem byl konkrétně problém u Active24, nechtěli to bohužel moc řešit a raději stěžovatele přestěhovali na jiný server, kde to už fungovalo bez problémů (čímž nepřímo přiznali vinu). Symptomy máte ale dost podobné jako tomu bylo u odkazovaného problému…

    Zkusil bych ještě udělat v nějakém podadresáři zcela čistou instalaci WordPressu, kde to můžete nanečisto vyzkoušet a pokud to stále nebude fungovat i v tomto případě, tak máte pro hosting dost pádný argument. Pokud to fungovat bude, tak budete muset zkusit původní instalaci pročistit, deaktivovat pluginy a nasadit výchozí šablonu Twenty Fourteen (a následně najít viníka).

    #20758

    refresh2
    Participant

    Taky se mi zdá že problém je na straně hostingu, nicměně nechci jít s nikým do nějakého sporu. Proto bych uvítal info, na co by se měli pracovníci ve firmě zaměřit a jaké přenastavení případně provést.

    Nemůže to být například nízký memory limit? Mám na zvýšení limitu plugin, nastaveno mám 100MB, ale podle údaje na kartě WP nyní využívá necelých 45MB. Vím že se limit nastavuje i ze strany hostingu..

    Asi se tedy budu ptát po přenastavení https..

    #20759

    admin
    Keymaster
    Web

    Nejde o žádný spor, ale nefunguje patrně služba, kterou si platíte, takže by to měla podpora hostingu nějak vyřešit. A pokud to nefunguje ani na čisté instalaci WordPressu, tak za to patrně nějakým způsobem může hosting. Nebo je to nějaká chyba WordPressu, která se ojediněle vyskytuje na některých českých serverech a opět je třeba ji identifikovat (a dát zpětnou vazbu vývojářům), s čímž opět pomůže asi až hosting (zejména pokud nemáte přístup k logům a serveru). Popište podpoře situaci a uvidíte, správce serveru by měl vědět, na jaké potenciální problémy se podívat…

    #20923

    refresh2
    Participant

    Dobrý den,

    hosting mi sdělil, že problém není na jejich straně:

    ” Byl testován překlad adresy downloads.wordpress.org neboli ping a překlad bez problému funguje. Z naší strany tedy bohužel nevidím žádný problém.”

    Poradili mi vyčistit cache, to jsem provedl, bohužel žádná změna..

    Díky za každou radu.

    #23312

    kdosiodjinud
    Participant

    Ahoj Separatisto :),
    setkal jsem se s tímto problémem teď na několika VPS co jsem měl pod správou. Docela hezky šlo problém debugnout v logu apache, kde jsem zjistil, že mám disablovanou funkci curl_exec (v rámci bezpečnosti jsem ji tam kdysi hodil), nicméně WP používá tuto funkci k tahání dat z wordpress.org. Po vyjmutí funkce z disable_functions v php.ini -> restart apache vše běží jak má.

    Nemusí to být problém všech, ale u mě to tak bylo :)

    #23345

    admin
    Keymaster
    Web

    @kdosiodjinud: Díky za tip!

    @refresh2: Podařilo se problém nějak dořešit? Občas jsem také zaznamenal, že jsou ze strany hostingu blokovány zahraniční domény pro cURL dotazy, ale wordpress.org mají většinou v nějaké výjimce…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti