Twenty Ten – komentáře

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 10 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2951

    NoName
    Participant

    Zdravím,

    první krok je za mnou asi ten jednodušší instalace WordPressu.

    Mám poslední českou instalaci, vzhled Twenty Ten.

    Chtěl bych ochranu proti Spamu u komentářů. Který plugin zvolit? Líbí se mi otázky typu “Kolik je pět+pět”?

    Nejlépe Widget do pravé lišty, přemýšlím o zákazu komentářů pod články. Chtěl bych jednu centrální diskuzi.

    #14896

    neteyescz
    Participant

    Dobrý den,pluginů na podobnou funkci je opravdu velké množství. Možných řešení je také více. U každého zmíním jeden plugin.

    1) – řešení pomocí CAPTCHA – CAPTCHA, neboli CAPTure CHAracters, je asi nejznámější bojovník proti spamu. Je svým způsobem účinná, ale bohužel je někdy natolik obtížná, že uživatele odradí přidávat komentář. Z tohoto segmentu bych doporučil klasický plugin WP-reCAPTCHA.

    2) – řešení pomocí kontrolní otázky – Tohle řešení spočívá v tom, že dáte otázku v češtině, kterou budou běžní návštěvníci umět zodpovědět, ale robot ne. Jedním z pluginů s touhle funkcí je Quiz.

    3) – řešení pomocí matematické otázky – Dalším řešením je také podání matematické otázky, v téhle kategorii mám nejraději plugin Captcha.

    4) – řešení pomocí javascriptu – Takovým pro všechny shodným řešení je využití javascriptu. Většina uživatelů ho totiž má aktivovaný, roboti však ne. Mými oblíbenci jsou Growmap Anti Spambot Plugin a Raven’s antispam, ten druhý je ale bohužel neaktualizovaný.

    5) – řešení pomocí interaktivní otázky – Posledním řešením je využít nějaké uživatelské interakce, např. v případě pluginu KeyCaptcha je to “skládání” puzzle. Tolik asi k vaší otázce, snad to bude stačit.

    @neteyescz

    #14897

    admin
    Keymaster
    Web

    neteyescz: Pěkný přehled, díky!

    Doplním už jen odkaz na související vlákna, kde najdete další případné tipy na pluginy. Pro matematické výpočty tam máme ještě např. plugin Block Spam By Math Reloaded, ale musím říci, že Captcha vypadá opravdu dobře (a je aktuální).

    Pokud ale chcete zakázat komentáře pod články a spravovat vlastní (centrální) fórum, tak bych doporučil plugin bbPress (má i widget) a nějaký související plugin na spam. Nevím, jestli výše uvedené pluginy budou s tímto fórem kompatibilní (některé možná ano). Mezi specializované pluginy patří např. bbPress Antispam či bbPress reCaptcha.

    #14898

    NoName
    Participant

    Captcha vyhrála. Díky

    #14899

    admin
    Keymaster
    Web

    A ještě doplním plugin Cookies for Comments, který funguje na základě cookies a běžný uživatel nic nepozná. Zatím to vypadá dobře a také ohlasy jsou velmi pozitivní…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti