Twenty Ten – drobnost

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 13 let, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #679

    J-Prause
    Participant

    Drobnost, zanedbatelná, ale rozesmála mě:

    Mezi výchozími obrázky pro záhlaví je také jeden, který se v anglickém originále jmenuje “Sunset” (Západ slunce). V českém Twenty Ten ho máme jako “Východ slunce”.

    Nekritizuji, vím, co za úmornou a náročnou práci je překládání.

    Zdravím.

    #7110

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, je to tak, ale budete se divit, protože je to tak správně :-) Každopádně jsem ale nečekal, že si toho někdo všimne – dobrá práce!

    A vysvětlení? Špatně to měli ve WordPressu, protože když si přečtete tento článek o výběru výchozích obrázků do záhlaví pro šablonu Twenty Ten, tak zjistíte že na fotce je opravdu východ slunce. Byl to takový náš skrytý chyták, který byl však nečekaně brzy objeven :-)

    #7111

    J-Prause
    Participant

    Tak to je výborné, a díky za odkaz na ten velmi zajímavý článek. Vůbec kolem wordpressu je toho tolik zajímavého, že znovu žasnu skoro denně.

    Ještě obecně k vaší lokalizaci (mám na mysli separatisty): kdybych chtěl něčím přispět, třeba navrhnout jiné znění apod., který nástroj nebo jakou proceduru na to pro mně podobné externisty máte?

    Zdravím.

    #7112

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, je toho někdy až více než lze přečíst :-)

    Chyby a návrhy můžete zadávat přímo v online aplikaci GlotPress. Stačí nalézt příslušný výraz a navrhnout lepší (Suggest). Při vytváření české verze bude čeština kompletována přímo odtud a uvidíte tam také, zda byl váš návrh přijat, odmítnut či nahrazen ještě něčím lepším…

    #7113

    pepawo
    Participant
    Web

    Jak lze nalézt příslušný (český) výraz? Já jsem na to nepřišel.

    #7114

    pepawo
    Participant
    Web

    Omlouvám se, párkrát to nenašlo nic, ale už se to rozchodilo. GlotPress jakž takž funguje, ale je to opruz. Také jsem nepřišel na to, zda lze vyfiltrovat jenom návrhy (Suggests). Nesmírně tam chybí možnost poznámek. Ostatně práce v obyčejném textovém editoru s funkcí vyhledávání/nahrazování je mnohem rychlejší, přehlednější a případné změny lze provádět mnohem efektivněji. Mimo jiné také proto, že v překladech se spousta řetězců opakuje s velmi malými změnami, tohle nelze v GlotPressu vůbec podchytit. Filtrací se ztrácí přehled o podobných nebo souvisejících řetězcích, alespoň pro mne. Možná jiní budou mít jiný názor, ale mne ten GP moc nebere.

    #7115

    admin
    Keymaster
    Web

    pepawo: Nahoře je odkaz “Filter”, po jeho rozkliknutí můžeš výraz zadat.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti