Tvorba alias url

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 6 let, 6 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #33823

    vana78
    Participant

    Dobrý den, jsem začínající uživatel worpressu. Vytvořil jsem si sám šablonu. Dělal jsem tento web.

    http://rozumeni.cz/

    Potřeboval bych, aby když návštěvník klikne například na členy http://rozumeni.cz/clenove/ a potom klikne na jednotlivého člena, tak aby se url skladalo například takto http://rozumeni.cz/clenove/baronova-lenka/ Teď když kliknu např na Bartoňovou, tak je url http://rozumeni.cz/baronova-lenka/

    Teď je to tak, že členové je v menu stránka v té je seznam kategorie postů členů, když to rozkliknu tak se dostanu k jednotlivému postu.

    Děkuji za radu
    Vana

    #33825

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkuste si změnit strukturu trvalých odkazů v menu Nastavení – Trvalé odkazy na “Vlastní struktura” a doplňte tam /%category%/%postname%. Ale pozor ovlivní to adresy všech příspěvků a pokud je má už vyhledávač zaindexované, tak byste je měli raději následně přesměrovat…

    #33834

    vana78
    Participant

    Díky moc za rychlou odpověď, to jsem potřeboval!

    Ještě mám prosím jeden dotaz. Když udělám úpravu v kódu nějakého plugin, jak to vložit do své šablony, abych při updatu nedošlo k přepisu. Já dělám ještě v Joomle a tam se to dávalo do adresáře se stejným názvem. Zatím se mi nepodařilo najít ten správný návod.
    Díky

    #33842

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud jste si dělal vlastní šablonu, tak můžete úpravy vložit do této šablony, nejčastěji se používá soubor functions.php, ale pokud je úprav více, tak to můžete strukturovat do jednotlivých .php souborů.

    Máte nějaký příklad konkrétní úpravy pluginu? Úpravy probíhají prostřednictvím příslušného API (aneb hooky v podobě filtrů a akcí).

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti