Titulní stránka

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1668

    pospech
    Participant
    Web

    Dobrý den. Můj problém je opravdu triviální. Mám pod správou jednu školu a potřeboval bych jim editovat titulní stránku. Stránky jsem nikdy nedělal, starám se spíše o servery a tak jsem lajk, mám jen trochu zkušeností v joomla. Stránky jsou http://www.vosherecka.cz . A v záložce home je úvodní text. Ten potřebuji editovat a bohužel to nemohu najít. Ostatní (historie, o studiu, příjímací řízení, atd.) vidím pod záložkou stránky a jediná home tam není. Neporadí někdo prosím?..určitě je to velice jednoduché, jen jsem neschopný.

    #11515

    admin
    Keymaster
    Web

    Pod názvem “Home” tam může být nastavená jakákoliv stránka. Podívejte se do menu Nastavení – Zobrazování – Na úvodní stránce zobrazit – měla by být vybrána nějaká stránka v sekci Statickou stránku (vyberte níže) – Úvodní stránka.

    #11516

    pospech
    Participant
    Web

    Děkuji za odpověď, nicméně…nemohu nikde najít ani položku nastavení. Není možné, že nejsem přihlášen jako administrator?..tedy existuje více účtů přihlašovacích?..mám zde pouze nástroje, ve kterých nic moc není. Každopádně používám verzi 2.7.1 a hlásí mi to, že je možná verze 3.3.2, ale nevím, kde bych mohl upgradovat..případně, jestli je to bezpečné pro chod stránek.

    #11517

    admin
    Keymaster
    Web

    Už si nepamatuju, kde byla přesně položka Nastavení (myslím, že v této prastaré verzi možná i někde mimo hlavní menu), ale je také klidně možné, že nemáte administrátorská práva. Podívejte se na svůj profil, případně hledejte menu “Uživatelé”. Je třeba získat administrátorská práva před dalšími zásahy (aktualizace).

    Aktualizace bude určitě potřeba, ale protože 2.7.1 už je opravdu zastaralá verze, tak bych to raději zkusil nadvakrát – ručně bych nejdříve nahrál na FTP např. verzi 3.0.5 a pak už bych spustil automatickou aktualizaci na nejnovější verzi. Nezapomeňte zálohovat než se do něčeho pustíte! Problémy by mohly nastat zejména s kompatibilitou pluginů, ale to uvidíte až to proběhne…

    #11518

    pospech
    Participant
    Web

    Hmm..tak nemám administrátorská práva. Dnes mi ve škole řekli, že to má nějaký člověk, který to před lety dělal a nyní jeho tel. číslo neexistuje. Je nějaká možnost jeji získat někde?..každopádně moc děkuji za rady.

    #11519

    admin
    Keymaster
    Web

    Určitě, budete muset změnit heslo přímo v databázi, např. pomocí PHPMyAdmin. Projděte si přehledný návod (anglicky), není to nic složitého, jen je potřeba nové heslo zašifrovat (MD5).

    #11520

    pospech
    Participant
    Web

    Opravdu moc děkuji za podporu. Díky návodu mám již administrátorský přístup a problém je vyřešen. Již mohu editovat titulní stránku. Mám jenom poslední dotaz. Nastavil jsem statickou stránku, která lze jednoduše editovat, nicméně jen nevím, kde najdu ty nejnovější příspěvky. Jedná se mi tedy o ten hlavní text: Vítejte na naší internetové prezentaci atd. Předem děkuji za odpověď, snad to už bude z mojí strany vše.

    #11521

    vacuto
    Participant
    Web

    Zdarvim,

    je nejaky plugin, co mi umozni pri tvoreni webu, ze se ukaze nastevniku napr web je momentalne nedostupny bla bla… :)

    #11522

    togur
    Participant
    Web

    Pokud máš už web hotový, jen jej potřebuješ z důvodu úprav znepřístupnit, hledej pluginy pod názvem maintenance mode (http://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=maintenance). Pokud ještě web není v produkčním stavu a chceš usr informovat o brzkém spuštění, použij některý z pluginů “coming soon”.

    (Jinak tenhle dotaz už chtěl samostatné téma ;-)

    #11523

    admin
    Keymaster
    Web

    pospech: Moc tomu bohužel nerozumím. Jako úvodní stránku máte nastavenou stránku “Vítejte na naší internetové prezentaci…”? A to chcete nějak změnit a zobrazovat na této stránce nejnovější příspěvky? Nebo jde o něco jiného?

    togur: Díky!

    vacuto: Už jen dodám, že podobné téma se tu již řešilo (a další související témata). Nenapadlo mě ale jako togura, že jsou dvě možnosti (znepřístupnění x informace o brzkém spuštění). Každopádně klíčová slova jsou “maintenance” a “coming soon”, v oficiálním adresáři pluginů najdete více než malé množství vhodných pluginů…

    A rozhodně příště prosím o založení samostatného tématu. Na druhou stranu je to i naše chyba, že to neumíme jednoduše oddělit (v nové verzi fóra už to možné bude i pro moderátory).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti