textarea v Contact Form 7

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Vendulka a poslední změna je stará 8 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #23982

    Vendulka
    Participant
    Web

    Ahoj,
    nezdařilo se mi nikde objevit, jak mohu upravit velikost textarea ve formuláři vytvořeném přes plugin Contact Form 7. Stávající velikost je moc malá. Kdyby šlo o čisté html, s tím bych si poradit nějak dokázala, ale přes plugin jsem v pasti.
    Vím, že je tam možnost nastavení id a class attribute – významy jsem neznala a při hledání narazila jen na informace, že se týkají nastavení CSS velikost písma a CSS jednoduché označení elementu, který má mít jiný vzhled, ovšem ani jedno neřeší velikost formuláře.
    Protože kontaktní formulář užívají naši čtenáři pro vkládání vlastních příběhů, není aktuální “mrňavý” vzhled zrovna dvakrát žádoucí (http://zivot-s-rs.cz/muj-pribeh/).
    Předem děkuji za každou radu.

    #23983

    Azifaral
    Participant
    Web

    Ten formulář se dá obecně nastylovat podle vlastních potřeb, my jej třeba máme na serveru nastylovaný takto http://www.vlasyaucesy.cz/registracni-formular-do-katalogu-kadernictvi/.

    1. Za prvé je třeba té textarea říct na kolik znaků je definovaná, tím se dá i omezit, v našem případě je to 5000 znaků. [textarea* popis /5000 ]

    2. A pak je možné jej stylovat pomocí css, kde je to položka .wpcf7-form-control.wpcf7-textarea a jí dáte např. width: 100% a ona se vám roztáhne na celou šířku. Pomocí height nastavíte výšku atd.

    #23984

    Vendulka
    Participant
    Web

    Právě s tím bojuji. Je mi jasné, že musí být způsob, jak velikost upravit, ale…
    Omezovat počtem znaků nechci a ani nevím, kde bych to provedla. Ve starší verzi pluginu to šlo, ale v aktualizované verzi již toto není.

    Ale především se mi nedaří najít místo, kde bych mohla ovlivnit velikost. Pomocí css – tím mluvíme o nastavení ve FTP? Pokud ano, pak Vámi uváděnou položku.wpcf7-form-control.wpcf7-textarea se mi nedaří objevit. Respektive ani v úpravě pluginu v rámci wordpressu jsem toto nenašla. Sice kousek pro textarea bych tam objevila, ale nezdá se, že by byl upravitelný. Konkrétněji se jediná část, která by patřila k textarea, objeví takto contact-form-7/modules/textarea.php (neaktivní plugin)

    #23988

    Azifaral
    Participant
    Web

    No pokud to nechcete stylovat, tak stačí použít nastavení (cols)x(rows), ono to je v dokumentaci http://contactform7.com/text-fields/. vy tam máte ten nadefinový default 40×10 a ta velikost se definuje při vkládání toho pole, takže příklad jak je tam je

    [textarea your-message 40×10 “your message here …”]

    a vy to změňte např. na [textarea your-message 120×30 “your message here …”]

    #23989

    Azifaral
    Participant
    Web

    Jo a drobnost ta maximální délka, tzn. maximální počet znaků se dneska definuje trošku jinak a to pomocí maxlength:90, kde hodnota definuje tu maximální délku

    #23992

    Vendulka
    Participant
    Web

    Vůbec mne nenapadlo, že by to šlo udělat takhle jednoduchým vstupem do kódu. Hledala jsem složitosti v html a css. V oficiální stránce pluginu jsem to již hledala, ale nepochopila jsem to z toho. Vaše vysvětlení je skvělé i pro lamu ;)
    Ještě jednou díky, již nastavuji všude možně požadované velikosti a funguje to :)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti