Subdomény Wedos

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2458

    Ezekiel
    Participant
    Web

    Zdravím, opět já s mým dotazem.

    Snažím se na wedosu udělat subdoménu. V návodu mají napssné že stačí do základního adresáře udělat složku “subdom” a do ní složku s názvem subdomény, např “games”. Výsledná adresa pak bude games.domena.cz. Nicméně tento postup mi nefunguje. Pokud do takové složky něco nahraji a napíšu adresu subdomény tak se mi zobrazí hlavní web na doméně. Má s tím někdo zkušenosti jak se subdomény tvoří? chtěl bych si na subdoméně nainstalovat další wordpress a spravovat jej jako další stránku. (To by mělo fungovat ne?)

    Díky za rady

    #13411

    Ezekiel
    Participant
    Web

    —Vyřešeno— bylo to tím že wordpress přeepsal .htaccess a aby to fungovalo musí tam být znění toho jejich.

    Ale naskytá se další otázka. Jaké je nejlepší řešení pro web s několika subdoménama?

    Mít nainstalovaný wordpress na každé zvlášť? Nebo umí wordpress obsloužit několik subdomén na každé jiný vzhled a jiná menu a podobně?

    Díky

    #13412

    mirekk
    Participant
    Web
    #13413

    Ezekiel
    Participant
    Web

    Děkuji, zkusil jsem to ještě podle anglického návodu ale vyskytl se problém.

    Dle návodu na stránce jsem nainstaloval multisites, nastavil pomocí subdomény a postupoval krok po kroku. Instalace proběhla v pořádku. Nyní když chci ale vytvořit další stránku (ve WP multisites) a nastavím jí v Administraci sítí webů: Domena: “games.eldamar.cz” a cesta “/subdom/games/” (jedná se totiž o wedos kde jsou subdomény tvořeny takto podle složek) tak stránka vyhazuje pořád Forbidden hlášku a když se chci na danou stránku dostat přes administraci WP tak mi vyskočí hláška: “Tato stránka obsahuje smyčku přesměrování”.

    Tak se v tom teď vrtám a jsem trochu bezradný. Je tu hodná duše, která by mi dokázala pomoct? Díky

    #13414

    Bigdrobek
    Participant
    Web

    1) WordPress multisite na wedosu – vyhledame.cz

    2) Pokud chceš více domén II řádu tak multisite s domain mapping

    3) Pokud chceš vytvořit subdoménu na multisite tak neděláš nic na FTP!! Jen zřídíš subdoménu v administraci WPMU. WordPress si pak sám ukládá data dle subdomény. Nikde žádnou cestu nenastavuješ. Zkus vytvořit subdoménu v pouze administtraci a vyzkoušej to.

    #13415

    Ezekiel
    Participant
    Web

    Taková prkotina… opravdu stačilo smazat prázdnou složku kterou jsem vytvořil já a vytvořit přes administraci web znovu. Děkuju za pomoc, taková prkotina mě nenapadla.

    Znovu děkuji :)

    #13416

    admin
    Keymaster
    Web

    Bigdrobek: Díky!

    Ezekiel: Je to přesně tak, jak píše Bigdrobek. Pokud je vytvářena subdoména pomocí Multisite instalace WordPressu (aneb síť webů), tak nesmí být nikde fyzicky vytvořena, aby nedošlo k zacyklení přesměrování. Vše probíhá jen virtuálně… Nedávno jsem také zkoušel u Wedosu zprovoznit Multisite s aliasy a mapováním domén a všechno funguje bez sebemenšího problému.

    A ještě poznámka k původnímu problému. Pokud si to dobře pamatuju, tak WordPress původní soubor .htaccess nesmaže, ale pouze tam doplní svá vlastní pravidla. Takže správně by tam měl být ponechaný původní .htaccess Wedosu + doplněné řádky WordPressu. Nemohl jsi původní soubor .htaccess třeba smazat?

    P.S. Duplicitní dotaz je zde.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti