Stránky ve WordPressu

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  roboti006 a poslední změna je stará 11 let, 9 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1858

    Benny
    Participant

    1) Jak vytvořím stránku ve WP, aby se nezobrazovala v menu? Chtěl bych vytvořit asi 50 stránek, ale jakmile ji vytvořím, hned se zobrazí pod headerem v menu. Do menu bych si chtěl vybrat cca 5 stránek, z kterých bych pak odkazoval právě na zbytek.

    Při vytváření mám na výběr akorát nadřazené stránky, šablonu a pořadí. Potřeboval, aby se to publikovalo, vytvořilo URL a nikde se to nezobrazovalo – tzn. přístup jen přes URL.

    PS: Nemyslím webové stránky, ale funkci Stránky v administraci ;)

    2) Jde nastavit u kategorie, aby se příspěvky v ní nezobrazovali na hlavní stránce?

    Díky.

    //Omlouvám se za špatnou kategorii, změnit už ji nejde.

    #12227

    roboti006
    Participant

    1) Podle verze WP a možností šablony… Jestli máte WP 3.0+, je to snadné, neboť tam si můžete položky menu sestavit vlastnoručně (Admin->vzhled->menu). Pokud používáte starší verzi, tak bych doporučoval používat příspěvky, a na ty potom odkazovat, protože příspěvky se v menu jen tak neobjeví (ale nevím, protože jsem začínal s WP 3.2).

    2) Jestli myslíte to, když na hlavní stránce jsou články, tak to se dá pomocí funkce query_posts nebo tak nějak to je… nevím sotva začínám, takže se snažím radit alespoň trochu… Doufám že pomůže ;)

    #12228

    admin
    Keymaster
    Web

    Ad 1) je to přesně tak, jak píše roboti006 – nejlepší je použít funkce pro tvorbu vlastního menu. Jakou používáte šablonu? Pokud to šablona neumožňuje, tak si ji můžete vcelku jednoduše přizpůsobit.

    roboti006: Starší verze se nepoužívají, vždy je nejlepší aktualizovat na tu nejnovější :-) A tomu vysvětlení s příspěvky vůbec nerozumím? Šablony většinou používají funkce vlastního menu a pokud není definované, tak menu generují ze stránek pomocí funkce wp_list_pages(). Pomocí parametru include je pak možné přesně definovat ID stránek, které se budou v menu zobrazovat.

    Každopádně bych zvážil, zda opravdu vytvořit 50 stránek. V takovém množství je už možná lepší použít rubriky a příspěvky?

    Ad 2) Opět souhlas s roboti006, už jen doplním, že je třeba použít parametr cat a doplnit ID rubrik (s minusy), jejichž příspěvky nechcete na hlavní stránce zobrazovat.

    P.S. Vlákno přesunuto do správného fóra, žádný problém.

    #12229

    roboti006
    Participant

    Jo je lepší mít novější verzi, ale byly chvíle, kdy mi nefungovaly automatické aktualizace, protože jsem měl špatně nastavená práva k přístupu, a SFTP ve WP nefungoval (nebo nevím jak je to možný, údaje byly správné…), a tak se mi nechtělo ani instalovat pluginy, ani provádět aktualizace WP… Tak já radši s takovými konzervativními lidmi počítám ;) jinak jsem moc rád, že jsem nebyl zas tak mimo… :D

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti