Smlouva na internetu

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  2plus2skolamatematiky a poslední změna je stará 7 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #29548

    Hezký den, chci se zeptat, podnikám v oboru vzdělávání, a sepisuji se zájemci jednoduché smlouvy o doučování. Jenže těch zájemců je nyní téměř 100 a bude jich víc, a chtěl bych to zjednodušit.
    Vložit na web jednoduchou smlouvu (formulář), kde by zájemci vyplnili potřebné údaje, klikli na “souhlasím”, tím by se smlouva jakoby podepsala (to by jako souhlas stačilo) a smlouva by přišla jim a mě na email. Nic papírové bych sepisovat nemusel.
    Existuje na to nějaký plugin nebo nějaká rada, jak to udělat?
    Moc děkuji
    Šťastný Milan
    2+2 škola matematiky
    http://www.2plus2cb.cz

    #29549

    Azifaral
    Participant
    Web

    No ve své podstatě pokud nepotřebujete nějaké podepsané PDF nebo jiný soubor který nejde následně editovat, tak Vám bude stačit klasický formulářový plugin, doporučuji Caldera Forms, nebo Contact Form 7 který jsou zdarma. Pokud by jste chtěl ještě výkonnější řešení tak Gravity Forms , který je placený. Jak jsem psal doporučuji Caldera Forms, protože v něm si ten formulář seskládáte ve visual builderu. No a na konec formuláře dáte checkbox, kde dají souhlas s podmínkami, které nebudou součástí smlouvy a budou přístupné na internetu. Tím se ta smlouva smrskne na 1-2 “listy”, protože obecně nejvíce tam zabírají ty podmínky. No a stejně jako vám, tak také tomu registrujícímu přijde do emailu celý ten text smlouvy, kde bude jednoznačně vidět, že daného dne souhlasil se smlouvou. Je to online, zůstává vám to v databázi, takže to jste schopen kdykoliv vyjet, máte u té “registrace” i IP adresu z které byla registrace dělaná. Nebo i toto by bylo málo?

    #29550

    Děkuji za odpověď.
    Mě bude naprosto postačovat, když si budu moci tu smlouvu vytvořit podle sebe, napsat tam, co budu potřebovat, zájemce vyplní online údaje, přečte si podmínky (které předpokládám do toho formuláře nahraji), zaklikne, že souhlasí, a přijde mu to na email, stejně jako mě, případně si to bude moci stáhnout a uložit v pdf.
    Toto všechno by tedy měl Caldera Forms zvládnout? :-)
    Je mi jasné, že smlouvy na internetu jsou diskutabilní a někdo to může brát, jako když to nepodepsal, tak že jsou neplatné, ale v mém případě by mělo tohle stačit.

    #29551

    Azifaral
    Participant
    Web

    Tak určitě to zvládne. Když se podíváte na ukázkové video, tak vidíte jakým způsobem si tvoříte ten formulář. On ten plugin má dost rozsáhlé možnosti různých podmínkování, takže tam třeba v tom videu můžete vidět jak je podmínka u vloženého telefonního čísla atd.

    Co se týká těch podmínek, tak vy je můžete vrazit do toho formuláře, ale obecně spíše doporučuji je dát bokem jako samostatnou stránku na kterou budete odkazovat. My to tak třeba máme u registrace uživatelů na webu http://www.vlasyaucesy.cz, když se podáváte do kterékoliv článku tak dole je formulář, kde pro registraci k odběru novinek musíte souhlasit s pravidly. Navíc vy už můžete ten souhlas dopředu zakliknout, pokud to ten dotyčný nepřečte a jenom bezmyšlenkovitě odsouhlasí tak je to jeho problém, vy jste svou povinnost splnil. No a ty podmínky jsou pak stále přístupné a navíc je můžete ze své strany měnit. Tady se vyhnete tomu problému, že by jste do budoucna chtěl změnit podmínky a zcela jistě je budete měnit to se vsadím :) a pokud by jste je posílal se smlouvou tak ti uživatelé by měli jiné podmínky než by byly ty aktuální.

    Takto vy v té smlouvě pouze budete říkat, že ten váš klient souhlasí s aktuálními podmínkami, které jsou veřejně dostupné. Takto to mají třeba operátoři. vy sice musíte dát možnost tomu staršímu uživateli v případě té změny možnost odstoupit od smlouvy, ale předpokládám, že toto asi není v dané chvíli problém který by jste řešil.

    No a celou tu vyplněnou smlouvu vlastně posíláte tomu uživateli jako HTML mail, takže on si ji takto vytiskne a hotovo. Jinak on ten klučina co dělá ten plugin Caldera form před nedávnem přišel s novinkou PDF add-onu, kde jak to chápu vlastně tomu uživateli by měl dojít pdf soubor místo standardního mailu. Ale jedná se o placenou službu a já ji nezkoušel. A také je možné, že to chápu trochu špatně. :) Nicméně předpokládám, že v této chvíli vám bude stačit normální email.

    #29552

    Azifaral
    Participant
    Web

    Jenom na okraj, pár drobností k vašemu webu.

    a) Zmenšete si obrázky, které máte v té galerii Jak to u nás vypadá. Každý z těch obrázků má přes 3MB a velikost rozlišení 5000x3000px. Bude stačit až nad hlavu obrázek o velikosti 1500×850 jehož velikost bude cca 300k. Pohledově to pro všechny zůstane stejné a rychlostně to bude x-násobné.

    b) Když si kliknu na kterýkoliv z odkazů, např. O nás, tak už se neumím dostat na titulní stranu :). Tedy samozřejmě smáznu URL v řádku, ale nikde tam není proklik.

    c) Máte tam zatoulaný odkaz na Kontakt, který jsem našel úplnou náhodou :)

    d) A obecně ceník bych vytáhl jako položku do menu, protože u těchto služeb mě vždy zajímá za kolik to bude a dost nerad pátrám, kde jsou ty ceny vlastně uložené. Ceny prostě patří do ceníku :).

    #29553

    Díky za rady, poladím to :-)

    #29555

    Hezký den, tak se s tím formulářem peru, jsem ve fázi, kdy to vypadá tak, jak bych si přál, ale nefunguje to tak, jak bych si přál :-D

    Chtěl jsem Vás požádat, protože to vypadá, že tomu rozumíte a nebude pro Vás problém formulář vytvořit, že byste mi formulář za úplatu vytvořil a nahrál do wordpressu?

    Pokud budete souhlasit, zde jsou na mě kontaktní údaje: Milan Šťastný, tel. 606 673 811, info@2plus2cb.cz.

    Ozvěte se, určitě se domluvíme :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti