Sloučení více kategorií s podobným obsahem do kategorie jediné při automatickém importu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Sloučení více kategorií s podobným obsahem do kategorie jediné při automatickém importu

Štítky: , ,

Zvolené téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel  zemq a poslední změna je stará 11 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (z celkem 1)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2604

    zemq
    Participant

    Dobrý den,

    před časem jste mi zde na fóru pomohli s problémem u pluginu WP All Import a můj další dotaz se znovu tak trochu týká tohoto pluginu resp. věcí, které s ním souvisí.

    Na jednom mém webu stahuji xml feedy několika poskytovatelů a každý z nich má kategorie pojmenované jinak (např. ostrov Kos, Řecko – ostrov Kos, Kos apod.), přičemž mají obsah, který se týká stejného tématu. Zmíněný plugin pak logicky vytvoří několik kategorií (stačí pouze změna v jednom písmenku a už se jedná o jinou novou kategorii) s velmi podobným jménem.

    Přemýšlel jsem tedy o tom, zda by bylo možné (a asi bylo) vytvořit nějakou funkci, která by již při importu dokázala příspěvky s podobnými vlastnostmi zařadit do jediné kategorie, aby došlo k sjednocení. Nejsem odborník na php, spíše jsem takový “lepič kódu”, ale napadlo mne využít funkce str_replace tedy něco ve smyslu:

    $co_nahrazuji = array("Kos", "Kos ostrov", "řecko - Kos");
    $str = str_replace($co_nahrazuji, 'ostrov Kos', category);

    Ale nevím, jestli by to fungovalo a jestli to lze takto použít anebo je potřeba napsat něco složitějšího, ale především nevím, kam tuto úpravu umístit. Nejpravděpodobněji někam do kódu pluginu, ale netuším kam přesně. Anebo bude potřeba tento kód vložit přímo někam do “střev” WordPressu. Fakticky nevím…

    Takže pokud byste mi mohli pomoci jednak s tím kódem, který by měl provádět mnou požadované sjednocení kategorií (a vlastně i tagů, protože tam je problém podobný) byl bych velice vděčný. A zároveň bych potřeboval poradit s tím, kam kód vložit.

    Děkuji

    Zemq

Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (z celkem 1)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti