Šířka tweetu

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 6 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #32470

    Dugi
    Participant

    Ahoj,
    do svých článků občas vkládám tweety, ale štve mne, že když chci, aby tweet vyplnil celou šířku okna, tak to musím řešit pomocí shotrcode width=’xy’. Neexistuje někde v nastavení nějaká položka, kde by šla ta šířka zadat automaticky, aby pak všechny jednoduše vložené tweety měly správnou šířku? Stejně jako se dá u obrázků nastavit, jak velký má být např. střední, nebo velký obrázek?

    #32471

    mirekk
    Participant
    Web

    Jakým způsobem tweety do článků vkládáte?
    Odkaz na váš web s článkem s tweetem? Bez toho se nedá radit.

    #32473

    Dugi
    Participant

    Tweety vkládám jednoduše tak, že do editoru vložím adresu tweetu a systém se postará o její převedení na vlastní tweet – stejný postup mám i u videí na YouTube – u nich taky do článku vložím jen adresu videa, ale u nich problém není – vždy se vloží se správnou šířkou okna.
    Příklad článku s vloženými tweety – http://www.kosmonautix.cz/2017/03/era-znovupouzitelnosti-falconu-9-je-tesne-za-dvermi/

    #33268

    Dugi
    Participant

    Oživuju tohle téma. Nenajde se nějaká dobrá duše, která by poradila?

    #33313

    admin
    Keymaster
    Web

    Možností je více, používaná šablona Blue Station je možná zastaralá a nedefinuje vhodnou šířku webu $content_width, podle které by se mohly vkládané externí služby přizpůsobit. Šablona Twenty Fourteen použitá na tomto webu má třeba definovanou šířku v souboru functions.php, konkrétně 474 a když se podíváte na nějaké vložené tweety (např. zde), tak mají opravdu šířku 474px.

    Ale zaznamenán byl i problém, kdy je definovaná šířka větší, např. 625 pro šablonu Twenty Twelve a pak se to muselo ještě přizpůsobit pomocí CSS, protože používaná služba oEmbed, která dodává potřebné HTML pro zobrazení vloženého tweetu, podporuje maximální šířku 550px, a proto je potřeba to ještě automaticky roztáhnout.

    Celá problematika a různé způsoby řešení jsou popsány např. zde.

    #33314

    Dugi
    Participant

    Díky za informace!

    #33315

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkuste se podívat, co má nastavené použitá šablona, případně vyzkoušet další odkazované tipy. Nezkoušel jsem to, takže uvítám, když pak dáte vědět, co z toho zabralo :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti