SEO plugin pro WordPress

Zvolené téma obsahuje celkem 14 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 15)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2515

    Jiri Bachmann
    Participant
    Web

    Používal jsem Plugin WordPress SEO Plugin yoast, a líbily se mi barevné puntíky, které mě upozornovaly na ještě neopravené chyby. Dělal mi ale chybu v tom, že ve zdrojovém kodu jsem měl v <head> 2x <title>.

    Jednou od WP a jednou od Pluginu. Nemoh jsem na to přijít a tak jsem ho (plugin) deaktivoval.

    V mnoha forech a doporučeních jsem našel nejpreferovanější All In Seo Pack. Ten sice umí perfektně s <title>, ale jinak pro wordpresového začátečníka neupozorňuje na fůru věcí, na které upozorňoval ten předchozí.

    Používáte něco jiného?

    #13596

    Lukenzi
    Participant

    Používám All in one Seo Pack a to pouze z toho důvodu, že jsem ještě neměl čas jej odstranit.

    Jedinou výhodu těchto zmíněných SEO šaškáren vidím v tom, že umí upravit titulek a přidat atribut “nofollow” štítkům nebo kategoriím pro zabránění procházení robotů odkazy na duplicitní obsah.

    Nic víc.

    Pokud si upravíte titulek přímo v šabloně a stejně tak i odkazy na štítky jsou vám tyto pluginy naprosto k ničemu. To že vás nějaký plugin informuje o tom, že například nemáte vyplněný meta tag “keywords” je sice hezké, ale taky úplně zbytečné, protože vyhledávačům je už úplně šumák co si tam napíšete – naprosto to ignorují stejně tak jako ignorují většinu “zaručených SEO optimalizací”.

    #13597

    Jiri Bachmann
    Participant
    Web

    Děkuji za odpověď, četl jsem to na více místech, tak jsem rád za další potvrzení.

    Dovolil bych si ještě dva dotazy:

    1.dal jsem si na web stránku http://www.bachmann.cz/formular/ a chtěl jsem ji mít jako neveřejnou, tedy aby se neobjevila v “Poslední příspěvky”, ale aby na ní mohli jen klienti zvyklí z minulého webu pouze html(než jsem začal s WP)

    Od té doby všchno(příspěvky), které mají v názvu základ slova( tedy formulare, formular, form…) jakoby byly zakleté a všechny mě vrátí na 404.

    Jakoby si to “někde” pamatovalo něco z minula. Ty první pokusy byly s příspěvkem “formulare” a když jsem ho smazal, tak i když ho vytvořím znovu (příspěvek s názvem Formulare) WP mu přiřadí -3, výsledek je název “formulare-3”

    Je na to nějaké racionální vysvětlení ?

    děkuji za tip

    #13598

    Lukenzi
    Participant

    1) zkoušel jste deaktivovat všechny pluginy? Opakuje se chyba i potom?

    2) To že se na konec doplňuje číslo znamená že stejný název již existuje (nemůžou být dva stejné názvy proto to číslo). Pokud jej nemáte v seznamu článků vysypejte koš – každý smazaný článek putuje do koše, odkud se až po delší době sám odstraní – to pro případ, že by jste třeba smazal omylem jiný článek. Sice je smazaný, ale ve skutečnosti stále existuje v koši.

    #13599

    Jiri Bachmann
    Participant
    Web

    1)Děkuju za tip, popravdě se mi nechce Deaktivovat všechny pluginy a potom vše znova nastavovat(widgety, co tamn mám vloženo…), na to si budu muset udělat víc času.

    2)Koš jsem objevil a jdu to vyzkoušet, moc děkuju za tip !

    #13600

    Lukenzi
    Participant

    Pluginy jednoduše deaktivujete přejmenováním složky “plugins” na cokoliv jiného, načtením stránky a opět přejmenováním složky na původní “plugins” – všechny pluginy tak ihned deaktivujete a samozřejmě jejich nastavení zůstane stále v databázi. Po opětovné aktivaci budou mít stále stejné nastavení jako před deaktivaci.

    Samozřejmě že má WordPress koš, stačí přejít na seznam všech příspěvků a pod titulkem “Příspěvky” jsou (malým písmem) odkazy – Celkem, Publikované a koš. Položka koš se ale objeví pouze pokud existují nějaké smazané články. Stejně tak naleznete koš i u stránek. Z koše se všechny položky odstraní automaticky tuším po 30-ti dnech (ve výchozím stavu).

    #13601

    Jiri Bachmann
    Participant
    Web

    No sláva, to je rada !

    Vymazáním koše se vyřešilo vkládání nových příspěvků a jeji pojmenování.

    Dovolil bych si ještě zopakovat dotaz, se kterým si nevím rady:”Soukromý příspěvek”

    Mám příspěvek, který nechci, aby byl viditelný, ale chcci, aby po zadání adresy na něj mohli klienti.

    U mě konkrétně http://www.bachmann.cz/formulare/

    Mám ho označen jako soukromý, ale když dám adresu do prohlížeče, nic nezobrazí.

    Když mu dám heslo a zkusím to znovu, hlásí to stále, že chce heslo (přitom při zadání hesla “123” sna dchybu nedělám.

    Umíte mi s tímto pomoci ? poradit ? Nějak nechápu, jak použít atribut “Soukromé”

    děkuji, jdu na ty Pluginy.

    #13602

    Lukenzi
    Participant

    Když na odkaz kliknu dostanu chybovou hlášku “forbidden” tedy nepovolený přístup. Nemáte na serveru vytvořenou složku se stejným názvem? Tedy “formulare”?

    #13603

    Jiri Bachmann
    Participant
    Web

    aha, to mě nenapadlo, jdu hledat

    samozřejmě, že tam byl, přejmenoval jsem ho ale stále se to chová stejně

    ctrl+f5 a stále nic

    #13604

    admin
    Keymaster
    Web

    All in One SEO Pack je spíše jednodušší plugin (více umí až placená verze) a neumožňuje tolik nastavení jako WordPress SEO, který poslední dobou většinou používám. Je třeba najít a používat pouze potřebné funkce, např. hezké nastavení titulků (funguje i pro taxonomie a vlastní typy obsahu) a úvodních popisků (hezky je vidět např. předpokládané zobrazení v Googlu), nofollow, atd. Mnoho funkcí je ale asi zbytečných (např. klíčová slova), možnost nastavení úvodních popisků se ale občas hodí (úvod článku pak může být více literárně zaměřen, zatímco vyhledávač dostane shrnující popisek obsahující důležitá klíčová slova). Takže obecně není žádný SEO plugin potřeba (WordPress má základ dobře vyladěn a záleží trochu i na použité šabloně), ale pokud chcete mít všechno perfektní, tak myslím, že se podobný plugin hodí a podle zkušeností jeho správné použití trochu návštěvnost navyšuje…

    S problémem duplicitního titulku jsem se jednou setkal, byla to ale myslím chyba nějaké prémiové šablony, která implementovala vlastní SEO funkce, které nešly vypnout. Objevoval se tento problém i když jste aktivoval nějakou výchozí šablonu?

    Pokud jde o další problémy:

    – Číslovky na konci URL Lukenzi pěkně vysvětlil. Není možné mít více stránek (rubrik, štítků, atd) se stejným názvem. A i po smazání je u stránek ještě trik s Košem, který se automaticky vyprázdní až za 30 dní :-)

    – Stránka “formulare” mi bez problémů funguje?

    – Soukromý příspěvek může myslím vidět pouze jeho autor. Pokud chcete skrývat nějakou stránku či příspěvek, tak projděte související vlákna.

    – Pokud deaktivujete všechny pluginy, tak by nemělo zmizet žádné jejich nastavení (uloženo v databázi). Dokonce i widgety sice po deaktivaci pluginů zmizí, ale po jejich následné aktivaci se zase objeví na svém místě (testováno ve WordPressu 3.4). To je docela zajímavé, myslel jsem, že budou přesunuty mezi Neaktivní widgety a uživatelé je budou muset znovu rozmístit na správné místo. Ale raději vyzkoušejte :-)

    #13605

    Jiri Bachmann
    Participant
    Web

    Velmi děkuji za zcela vyčerpávající odpovědi.

    – Seo už je mi jasnější (bojím se říci úplně jasné)

    – Formuláře po vysypání koše už taky pracují dobře

    – Soukromost stránky jsem vyřešil šalamounsky (našel jsem to tady z dřívějška). Nepoužívám žádný Plugin(třeba Stealth) ale článku dám stařičký datum a on se neukáže ve výpisu a je schován v dávné historii. Ten kdo zná odkaz ho najde lehce.

    #13606

    admin
    Keymaster
    Web

    Výborně, díky za odpověď.

    Jen poslední upozornění: Pokud dáte příspěvku staré datum, tak se sice neobjeví přímo na webu, ale vyhledávače se o něm dozví a mohou na něj tedy přijít noví uživatelé. Je to další příklad, kdy se hodí nějaký SEO plugin pro nastavení “noindex” :-)

    P.S. Jaký plugin Stealth máte na mysli? Nic podobného neznám…

    #13607

    Jiri Bachmann
    Participant
    Web

    Stránka “Formuláře” tajná není, a vyhovuje mi, že jaksi schována a nečučí někde přímo na očích.

    Popravdě si ale dovedu představit, že bych chtěl mít někdy stránku, na kterou pošlu odkaz a bez toho odkazu jí nikdo “nenajde”.

    Ten Plugin jsem někde četl, ale musím zapátrat, určitě to dodám.

    #13608

    Jiri Bachmann
    Participant
    Web

    Tak jsem našel znmínku o STEALTH Pluginu – nic o něm nevím, jenom jsem si to schoval “na někdy”

    http://www.wpkniha.cz/clanky/stealth-publish-tajne-publikovani.php

    #13609

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky, plugin Stealth Publish už je vcelku zastaralý a ve fóru jsou i nějaké stížnosti, ale fungovat by asi měl. Pokud jsem to dobře pochopil, tak odstraní příspěvek z RSS a z výpisu na hlavní stránce (jednoduše zaškrtnutím pole nastavíte hodnotu uživatelského pole). Pořád ale budou asi upozorněné vyhledávače…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 15)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti