šéfredaktor/redaktor menu

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 1 měsíc.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2909

    peekaa
    Participant

    Jak docílit v administraci, aby šéfredaktor/redaktor měli přístupné menu Menu i Widget? Našel jsem toto http://sethstevenson.net/customize-the-wordpress-admin-menu-based-on-user-roles/ ale nejsem z toho moudrý.

    Díky.

    #14741

    neteyescz
    Participant

    Dobrý den,

    na editaci a úpravu práv jednotlivých uživatelů WordPressu existuje mnoho více či méně kvalitních pluginů. Obecně nejznámějším pluginem je plugin User Role editor, který poskytuje vesměs komfortní administraci. Také můžete samozřejmě všechno dělat ručně pomocí vkládání kódu, líbí se mi návod na SmashingMagazine [AJ].

    S přátelským pozdravem,

    @neteyescz

    #14745

    admin
    Keymaster
    Web

    Přesně tak, neteyescz správně odkázal na manuál, kde je zřejmé, že oprávnění edit_theme_options (Záhlaví, Pozadí, Menu a Widgety) má k dispozici pouze administrátor.

    První uvedený odkaz (peekaa) není v tomto případě skoro k ničemu. Uživatelé by pak sice viděli položky menu (např. Widgety), ale když už by tam přešli, tak by viděli pouze chybovou hlášku o nedostatečném oprávnění.

    Řešením je vlastní kód, který můžete přidat např. do souboru functions.php v adresáři šablony, kde určité uživatelské úrovni (editor pro šéfredaktora) přiřadíte potřebné oprávnění (edit_theme_options pro přístup k Menu a Widgetům).

    $role_object = get_role( 'editor' );
    $role_object->add_cap( 'edit_theme_options' );

    Další možností je samozřejmě použití nějakého pluginu. Přehled doporučovaných pluginů naleznete ve starším vlákně.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti