šablona explore

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #27229

    ara
    Participant

    Prosím o radu, jak nastavit hlavní stránku šablony Explore na wordpressu, tak, aby bylo menu nahoře a pod ním obrázek, případně tři obrázky vedle sebe. Zatím se mi podařilo pouze dát obrázek nad menu, Dále prosím o radu, jak lze změnit barvy podkladů a písma na úvodní stránce i na dalších stránkách.
    Děkuji za rady.

    #27230

    admin
    Keymaster
    Web

    Myslíte konkrétně tuto šablonu Explore? Zatím jsem šablonu nezkoušel, ale nemá nějakou speciální nabídku nastavení v menu Vzhled? Zkoušel jste také projít aktuální možnosti nastavení v rámci náhledu (aneb Customizer), tedy menu Vzhled – Přizpůsobit?

    #27232

    ara
    Participant

    Ano, přesně tu. Zkoušel jsem toho více, nepodařilo se mi přijít na to, jak dát obrázek na titulní stránku tak, aby byl pod menu, vždy se mi zařadí nad menu a pod menu se zobrazují nějaké widgety. Jsem laik, takže je pro mě těžké se v tom zorientovat. Barva podkladu menu je tmavě šedá až černá, barva pod widgety je bílá. Neumím barvy změnit. Pokud byste mě navedl, jak postupovat, budu moc rád.

    #27236

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud vezmu jejich demoverzi jako příklad, tak horní velký obrázek není vlastně obrázek, ale pohybující se slider. Nastavit ho můžete v menu Vzhled – Přizpůsobit – Slider Options. Nejdříve ho musíte aktivovat a následně nastavit příslušné obrázky, které se tam budou zobrazovat (rotovat).

    A další tři obrázky vedle sebe jsou kombinací několika funkcí. Nejdříve musíte nastavit nějakou úvodní stránku. Když ji začnete upravovat, tak si všimněte levé nabídky “Vlastnosti stránky”, které obsahuje možnost výběru šablony stránky s názvem “Business Template”. Zvolte ji a nezapomeňte stránku po úpravě aktualizovat.

    Následně můžete přejít do menu Vzhled – Widgety, kde je dostupná oblast s názvem “Business Sidebar” a tam musíte přidat widget “TG: Services” a nastavit které stránky se tam budou zobrazovat (pokud chcete tři, tak nastavíte tři). A u těchto stránek je následně třeba ještě nastavit náhledové obrázky…

    Tímto postupem byste se měl pomalu dostat k původní demoverzi :-) Nastavení obrázku nad horní menu se podařilo patrně pomocí funkce obrázek v záhlaví? Barvy by měly jít změnit opět v menu Vzhled – Přizpůsobit, ale jsou tam na několika různých místech, takže to zkuste proklikat…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti