Rozšíření údajů v sekci WP Uživatelé, příp. propojení s formulářovým pluginem

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Rozšíření údajů v sekci WP Uživatelé, příp. propojení s formulářovým pluginem

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Marty71 a poslední změna je stará 4 roky, 5 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #34228

    Raider
    Participant

    Dobrý den!
    V úvodu podotýkám, že jsem samouk. Baví mě vytvářet si stránky a „hrát si“ s WordPressem. I když to někdy trvalo déle, doposud jsem všechno tak nějak sám zvládl – resp. jak se říká ve známém českém filmu – „nepouštěl jsem se nikdy do žádných větších akcí“. Co jsem nevěděl, poradil jsem si díky různým tutoriálům, na fóru, a tak.

    Momentálně však mám problém, s kterým si střídavě hraji již asi tři týdny, a dochází mi nápady. Nejspíš proto, že jsem pořád totální začátečník Vytvořil jsem si stránku, na které by se měli účastníci registrovat, pokud chtějí psát příspěvky, komentovat dění v diskusi, atd… WordPress nabízí sám o sobě základní registraci uživatelů pod menu „Uživatelé“. Vyhovovalo použití pluginu „Theme My Login“, který je jednoduchý a nově se registrující uživatel nemá možnost vstupovat přímo do administrace wordpressu, což je lepší i z hlediska bezpečnosti. (článek na toto téma viz zde: https://www.wplama.cz/jak-ve-wordpressu-vlozit-prihlasovaci-formular-do-stranky/). Z nějakých důvodů bych však potřeboval, aby registračních údajů u každého uživatele bylo více, tzn. aby tam bylo možné přidat více údajů o uživateli, např. třeba bydliště, telefon, apod.

    A tady začaly moje strasti:
    1) Zkoušel jsem různé pluginy pro tvorbu vstupních formulářů, ale nevím, jak propojit tyto databáze s databází uživatelů vytvořenou ve WordPressu
    2) Pluginů jsem vyzkoušel víc – např. Contact Form 7, Contact Form by Supsystic, Caldera Forms, WPforms, atd. Každý má své pro a proti, ačkoli jako „lama“ asi v tuto chvíli nedokážu plně rozpoznat všechny jejich výhody a nevýhody. Problém je, že většina pluginů obecně nabízí nějaké základní funkce, ale mnoho potřebných věcí často nenabízí, resp. jsou k dispozici často pouze v placených verzích „PRO“. Každopádně např. v posledně zmíněném WP forms (a asi ve spoustě dalších formulářových pluginů) je možnost propojení „WP uživatelů“ s daty nasbíranými přímo v pluginu, ale pro změnu je tam omezení na 100 uživatelů. A já bych jich potřeboval cca 150 – 200…

    (Na tomto místě bych jen rád podotkl, že ačkoli si vytvářním stránky „na hraní“ – maximálně pro úzkou skupinu uživatelů – nebyl by snad problém zaplatit nějaké peníze za „lepší“ plugin. Často jde sice z mého pohledu o dost peněz (když je to web nekomerční a tedy bez zisku), ale dejme tomu, že bych se rozhodl a zaplatil to. Rád bych to však nejprve vyzkoušel a nikoli hned kupoval, protože takhle bych to metodou „pokus omyl“ mohl zkoušet třeba desetkrát… Kdyby byly nějaké „trial“ verze formulářových pluginů – vůbec bych se nezlobil. Možná jsou, ale nevím o nich.)

    Takže když to shrnu – potřeboval bych formuláře rozšířené o další údaje než které nabízí WP v sekci „Uživatelé“. A současně tedy i propojené s databází vytvářenou nějakým pluginem (?) – plus s možným počtem registrovaných uživatelů alespoň 150 – 200. Nechci být za úplného škudlu, ale ideálně zdarma, jelikož jde právě o „zájmové“ a nekomerční stránky na které mi nikdo nepřispěje. Ale jsem ochoten i něco zaplatit, protože chápu, že pro různé tvůrce pluginů je to zdroj příjmů – jen bych rád měl jistotu v tom, že to pak budu používat…

    Věřím, že jsem si nevymyslel nemožné a dost možná se i někomu může zdát odpověď velmi jednoduchá. Nicméně na tomhle jsem se nějak zasekl… :-( Třeba se na věc dívám ze špatného úhlu a jsem již postižen „tunelovým viděním“. Napadá prosím někoho, jak bych mohl v tomto případě postupovat?

    Děkuji!

    #34399

    glados
    Participant
    Web

    Zdravím,

    Pokud to dobře chápu, potřebujete lepší správu uživatelů. MyTheme login je sice super, možná býval. Osobně zmíněný komerční web už nenavštěvuji, jelikož propaguje spíš své zájmy. ( Tím mám na mysli “wplamu” ).

    Možná by vám pomohl plugin: https://cs.wordpress.org/plugins/ultimate-member/
    Má taky vlastní shortcode pro login/registraci.

    Můžete vytvářet nové vyplnitelné položky pro profil uživatele, samozřejmostí je že můžete zakázat přístup do administrace a celkově spousta funkci. Pak má i prémiové funkce. Navíc má časté aktualizace, takže je aktuální.

    pěkný den.

    #37153

    Raider
    Participant

    Zdravím, děkuji za radu. Pravda – po dlouhé době, ale nějak jsem na tento dotaz zapomněl. Každopádně Ultimate member jsem zkoušel, dokonce jej mám ještě nainstalovaný (ale deaktivovaný) a nepozdávalo se mi tam hlídání bezpečnosti hesel. Bez problémů to povolilo heslo klidně i o jednom znaku a to i přesto, že jsem měl ve wordpressu nastavené “strong” heslo na více znaků. Snad si to pamatuji dobře, je to už déle…

    #38009

    Marty71
    Participant

    Zdravím vás,
    vidím, že se tady bavíte o Ultimate Member. Nějak jsem nepochopil nastavení. Domníval jsem se, že když k zamčené stránce nastavím redirect na login pro nepřihlášené, pokud nejsem přihlášený, přesměruje mě to právě na login stránku.

    Nicméně přihlášený se dostanu na danou stránku, ale nepřihlášeného mě to furt háže na homepage místo url nastaveného u stránky v bloku Ultimate Member. Nějaká zkušenost s tímto jevem?

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti