Rozdělené/dvojí rozhraní ve WordPressu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Rozdělené/dvojí rozhraní ve WordPressu

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Daveevo a poslední změna je stará 11 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3151

    Daveevo
    Participant

    Zdravím,

    chtěl jsem se zeptat, zda-li nevíte o nějakém pluginy popřípadě jak náročné je naprogramovat následujicí:

    Na portálem, který nabízí ubytování v různých lokalitách. Majitelé různých ubytovacích zařízení se přihlásili klasicky přes formulář wordpressu, ale dostali se pouze na “nástěnku”, kterou mají uzpůsobenou pouze pro ně. Vkládali obsah do předpřipravených formulářu a ty se následně řadili patřičně na webu + se jim na nástěnce ukazovali novinky atd.

    Díky moc za odpověď, D.

    #15299

    peternet
    Participant
    Web

    Máš to krkolomně napsáno. Nebude to tak náročné, ale prosím, lépe to popiš. Řekněme, že jsem majitel ubytovny – jaké budu mít na webu možnosti? A když jsem běžný návštěvník webu, co uvidím a jaké budu mít možnosti?

    #15300

    Daveevo
    Participant

    Pravda – je to hodně krkolomné. Zkusím to tedy popsat jednodušeji. Samotného návštěvníka webu se to nedoktne. Jde o správce stránek a majitele ubytovny.

    Majitel ubytovny bude chtít spolupracovat s portálem a tak se zaregistruje. Dostane přihlašovací údaje > přihlásí se do administrace > tam bude mít uvitací box a dále bude si tam moci vyplnit své údaje o zařízení (popis objektu, vybrat lokalitu kde se nachází, ceník, fotky nahrát, atd). Po následném vyplnění se objekt zařadí do dané kategorie na webu. Majitel ubytovny si tak bude moci svůj profil v budoucnu spravovat sám. Hotovo.

    JDe to udělat nějak přes role nebo je na to nějaký plugin?

    Díky, D.

    #15301

    peternet
    Participant
    Web

    Nevím, zda to chápu správně, píšeš “návštěvníka webu se to nedoktne” – z toho vyplývá, že na daný web vůbec nebude pro veřejnost.

    Má představa:

    – Jako návštěvník přijdu na web, mohu si tam vybrat z různých ubytoven, když ubytovnu rozkliknu, ukáží se mi její různé parametry apod.

    – Mohu se taky zaregistrovat jako majitel ubytovny, budu moci přidat svou ubytovnu, nastavit její parametry, které návštěvníci uvidí. Kdykoliv budu moci svou ubytovnu editovat apod.

    Myslíš to takto? Pokud ano, půjde to zcela jednoduše.

    TEDY, JAK BYCH TO UDĚLAL JÁ:

    1. Nainstaluj tento výborný plugin: http://wordpress.org/extend/plugins/types/ – vše vyřešíš přes něj.

    2. Vytvoř si skrze tento plugin nový “Post type” – k obrazu svému. Řekněme, že jej pojmenuješ “Ubytovny”.

    3. Přes tento plugin si dále vytvoř vlastní “Custom Fields” – to jsou uživatelské pole. Vytvoříš si např. pole: “Snídaně” a k němu rozevírací nabídku “Ano”, “Ne”.

    4. Dále si přes toto můžeš vytvořit vlastní “Taxonomies” – to je totéž, co např. Štítky u článků. Např. k ubytovně pak bude možno přiřadit vlastní štítky – “Welcome drink zdarma”, “Kavárna” apod… Toto můžeš ale dát taky do těch uživatelských polí. Struktura je jen na tobě.

    5. Přes tento plugin si lehce nastavíš uživatelské role (“User Roles”). Např. vytvoříš skupinu uživatelů “Majitel ubytovny” a těm v tomto pluginu zaškrtneš možnost publikovat a editovat post type “Ubytovny”. Vše tam jde přehledně nastavit.

    6. Teď ta složitější část – jak to všechno zobrazit :-) Takže, ve druhém bodu jsi si vytvořil post type – “Ubytovny”. Nyní mezi soubory šablony najdi soubor single.php a archive.php – vytvoř kopie těchto souborů a přejmenuj je na single-ubytovny.php a archive-ubytovny.php.

    Soubor single-ubytovny.php ti nyní zobrazuje detail té vytvořené ubytovny a archive-ubytovny.php ti zobrazí seznam ubytoven.

    7. Teď si ty dva nově vytvořené soubory upravuj k obrazu svému.

    8. Jak jsi si v bodu 3. tvořil ty uživatelské pole, tak ty v těch php souborech zobrazíš např. pomocí: <?php $cena = types_render_field("cena", array("raw"=>"true","separator"=>";")); echo "Cena: <strong>".$cena; ?>,- Kč</strong>

    Více o zobrazení uživatelských polí zde: http://codex.wordpress.org/Custom_Fields

    Netuším nakolik všemu, co jsem napsal rozumíš, není to tak složité jak to vypadá. Já právě pracuji na svém webu a nedávno jsem něco podobného taky tvořil (zobrazení nemovitostí). Vše jsem si vyspekuloval sám a to neumím moc anglicky, ani php.

    Určitě budeš mít otázky, tak se ptej;-) Snad jsem trochu pomohl.

    #15302

    Daveevo
    Participant

    Vyčerpávající – děkuji =)) Zkusil jsem se podívat na google obrázky – a našel jsem tam vyříznutý kousek s administrace, kde jsem viděl to, co potřebuji.

    URL: http://blog.penziony.cz/wp-content/uploads/2007/12/help_foto_1.png

    Taková je moje představa pro zobrazení majitele v našém modelovém případě ubytovny.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti