Reupload obrázků

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  wlashack a poslední změna je stará 5 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #36457

    wlashack
    Participant
    Web

    Zdravím, spadl mi web a musel jsem jej obnovit ze zálohy. Vše v pohodě, jen se mi nepodařilo obnovit několik obrázků. V Médiích je jakože vidím = je tam na ně chlívek, kde vidím i název obrázku, jeho velikost… Jediné, co chybí, je ten obrázek jako takový.
    Řeším jak to opravit. Nemám problém ty chybějící obrázky znovu vyrobit. Jde mi jen o to, jestli je stačí uploadnout přes ftp pod příslušným názvem do složky s obrázky (což si právě že myslím, že WordPressu nestačí, že se nezaktualizují v článcích, kde jsou použité). Anebo se pletu? Poradíte? Díky.

    #36459

    Jakub
    Participant
    Web

    Pokud vám tam obrázky chybí, pak je nejlepší právě to opětovné nahrání přes FTP pod stejnou cestou jakou jsou načítány na stránkách.

    #36460

    wlashack
    Participant
    Web

    Aha, tak díky, já si nebyl jistý a měl dojem, že to takto snadno nefunguje. Že se musí obrázky do WordPressu nahrávat nějak přes WordPress, který jima le přiřazuje nějaká svá id, a proto názvy nehrají až tak roli. Nevím, jak jsem na to přišel.
    Díky!

    #36462

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud jsou obrázky v databázi (a vidíte je v Knihovně médií), tak je možné je nahrát do příslušného adresáře. Ale pozor, patrně nahrajete pouze základní obrázek a pak je potřeba přegenerovat jeho další velikostní varianty, které WordPress používá na různých místech. K tomu se hodí např. plugin Regenerate Thumbnails, stačí to provést pouze u doplněných obrázků, nikoli všude. Záloha před akcí je doporučena :-) A pokud jde jen o několik obrázků, tak je asi nejjednodušší je smazat z Knihovny médií a znovu je pak nahrát přes administraci. Ale budou mít pak jiné URL, takže když už byly vloženy v nějakém příspěvku, tak to budete muset zase ručně upravit. Žádná možnost není ideální, snad jen vyhnout se obnovám ze zálohy :-) Obecně by web neměl vůbec padat, aby byla obnova potřeba, většinou to stačí jen nějak opravit…

    #36463

    wlashack
    Participant
    Web

    Díky, takže jsem si to myslel správně, že reupload to neřeší ideálně. Díky za tip na ten plugin, to se hodí vědět. Já těch pár chybějících obrázků už úspěšně pořešil, naštěstí to šlo relativně dobře. Ale dovedu si představit mnohem komplikovanější situaci.

    Jelikož nejsem programátor, musím si vystačit s tím, co dokážu. Obnova webu ze zálohy mě už párkrát zachránila. :)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti