Responzivita

Zvolené téma obsahuje celkem 13 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  JKovac a poslední změna je stará 7 let, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)
  • Autor
    Příspěvky
  • #29652

    Alyen
    Participant

    Zdravim vas,

    Mam prosbu. Mam eshopy http://www.mrhrnek.cz, http://www.riverart.cz a http://www.alyen.cz – vse wordpress s woocommerci. Zakoupene sablony z themeforestu. Uz me ale stve responzivni vzhled. Chci to na vsech webech vypnout tak, aby se to zobrazilo jako na pc, samozrejme web aby se zmensil na na rozliseni napr. mobilu a nasledne si clovek nazoomuje co kde bude potrebovat.

    Muzete mi pls nekdo poradit, jak na to? Musi se to preci nejak pomoci css vypnout? Diky moc predem za radu.

    #29680

    admin
    Keymaster
    Web

    V jakém ohledu je s responzivitou problém? Pokud tam něco není podle představ, tak se to dá upravit, ale asi bych to nevypínal, protože to může třeba mnoha uživatelům vyhovovat?

    Některé šablony mají v nastavení možnost mobilní zobrazení vypnout, ale mnohé jsou vytvářené zejména pro správné zobrazení v mobilních zařízeních (jejich podíl stále roste) a těžko říci, do jaké míry to půjde snadno vypnout. Některé šablony mají speciální .css soubory pro mobilní zobrazení nebo používají i jiné způsoby. Často jsou také používané tzv. CSS Media Queries, které lze snadno dohledat a zrušit.

    Ale opravdu bych se spíše zamyslel nad tím, zda je potřeba to vůbec rušit? Díval jsem se třeba hned na první uvedený web a nevypadá to vůbec špatně? Máte tam šablonu Venedor, ale ve verzi 2.0.4, která je už více než dva roky stará (aktuální verze je 2.5) a došlo k mnoha různým opravám a změnám, mj. i pro responzivitu. A pokud máte na webu nejnovější WordPress a velmi starou verzi šablony, tak to může způsobovat mnoho problémů, a to nejen se zobrazením. Doporučil bych tedy nejdříve vše pořádně aktualizovat a pročistit, následně vyzkoušet responzivitu a až pak řešit, zda je potřeba ji vůbec rušit. Ale těžko říci, nevím, jaké k tomu máte důvody…

    Pokud si na to netroufáte, tak se klidně ozvěte a můžeme to v rámci placené zakázky vyřešit.

    #29693

    uniskola
    Participant

    Zdravím,
    také mám dotaz ohledně mobilního zobrazení. Překopal jsem http://www.uniskola.cz do šablony MANTRA. V když jsem kontroloval mobilní zobrazení, bylo OK. Později pak na při cestách, jsem koukl na mobil a už jen zobrazení jako pro PC. Nikde v nastavení jsem nenašel vypnutí mobilního zobrazení. Toto tam není: https://wordpress.org/support/topic/disable-mobile-view-in-mantra-settings/
    Zkoušel jsem i deaktivovat všechny pluginy. Děkuji za rady. M.

    #29711

    JKovac
    Participant

    @uniskola: Zkoušel jsem instalovat Vaši šablonu a je tam pouze dost nevhodný překlad. Responsivitu zapínáte (vypínáte) Vzhled – Mantra Setting – NASTAVENÍ VZHLEDU – SCHOPNOST REAKCE

    #29712

    uniskola
    Participant

    @kovanda: To vím, ale pokud ji mám zakázanou – vzhled je PC zmenšený, povolím je vzhled PC klasický, velký a zmenšit nelze. Když dám Mantru na jinou doménu je tam klasické mobilní zobrazení, jako jsem ho původně viděl i na http://www.uniskola.cz. Zrada musí být jinde!

    #29713

    uniskola
    Participant

    přikládám screeny

    #29715

    JKovac
    Participant

    Můžete ji zapnout? Chci vyloučit prohlížet ve vašem telefonu.

    #29716

    uniskola
    Participant

    Povoleno – ale viz screeny – na jiné doméně a mém mobilu fachá ;)

    #29717

    JKovac
    Participant

    Jo jo to už mi potom taky došlo :) , ale chtěl jsem si to testnout v Chromu. Pokud se dobře dívám, mění tam CSS plugin another-wordpress-classifieds-plugin. Zkuste jej deaktivovat jestli se to není původce problému.

    #29718

    uniskola
    Participant

    Pluginy jsem zkoušel deaktivovat všechny. A nepomohlo! Nyní tedy jsem opět classifieds-plugin deaktivoval. Ale nic! Pouze se vypne inzertní modul ;)

    #29719

    JKovac
    Participant

    Tak teď responsivní styly nejsou použity vůbec. Jsem si tu šablonu nainstaloval a zkusím se s ní pohrát. Jestli na něco přijdu dám vědět.

    #29720

    JKovac
    Participant

    Tak porovnávám Váše Css s mou nainstalovanou šablonou a vidím, že je už vše v pořádku. V čem byl problém?

    #29721

    uniskola
    Participant

    Ve finále jsem aktivoval původní šablonu, hodil celou složku Mantra z wp-content/themes na plochu, na serveru ji smazal a zas nahrál zpět, znovu ji aktivoval, a už mobilní šablona šlape. Tak kdo ví, kde se potvora kousla! Díky za Váš čas, za pomoc.

    #29722

    JKovac
    Participant

    Není za co. Jste si to vlastně vyřešil sám :) .

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti