Řešení Objednávek

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 9 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1023

    Franta
    Participant

    Ahoj všem,

    dělám momentálně web a řeším problém. Na webu se prodávají skleničky, šerpy a další předměty na ples. Vůbec nevím, jak nejlépe vyřešit systém objednávek.

    Objednávkový formulář, který by zákazník vyplnil a prostřednictvím tohoto formuláře by přišla objednávka na daný e-mail. Každá objednávka je individuální, musí se vykalkulovat a říct termín dodání, takže by to nemělo být formou e-shopu nebo něčeho podobného, protože vlastně kalkulaci tvořím já sám.

    Objednávka skleniček a šerp dohromady, nebo vlastně čehokoliv dohromady by byla celá uskutečněná v jednom kontaktním formuláři. Je problém, že někdo si objednává pouze skleničky, někdo více typů. Tohle by bylo nejlépe řešit nejspíš javascriptem, aby nerušily zbytečné kolonky :)

    Parametry:

    Jméno a Příjmení

    Adresa doručení

    Kontaktní e-mail

    Kontaktní telefon

    Datum plesu nebo akce

    Předmět objednávky

    A pak už samotný text objednávky, který bude vždycky odlišný

    Uvítám jakékoli rady a tipy, děkuji.

    #8587

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud jsem to dobře pochopil, tak ideální je pro tyto případy Pods CMS. Přidal jsem k tomuto vláknu související štítek, kde se dozvíte další podrobnosti. Podobně máme řešený např. náš formulář na předběžný zájem o školení. Velkou výhodou tohoto řešení je fakt, že pak máte vyplněné formuláře nejen v emailu, ale vidíte je i v administraci a můžete si tam přidat další políčko “Stav”, kde si budete třeba označovat “Odesláno”, “Zákazník nezaplatil”, “Domluvit detaily”, atd. Je trochu složitější se naučit s pluginem zacházet, ale pokud se chcete WordPressu do budoucna více věnovat, tak ho určitě doporučujeme. Případně můžeme podobné řešení připravit speciálně na zakázku (v tomto případě nás kontaktujte s detaily na emailu pavelevap@separatista.net, připravíme přibližnou cenovou nabídku).

    Dalším řešením, kde si můžete celý formulář naklikat (i když má toto řešení několik nevýhod) je plugin cforms II. Určitě jsou i jiná řešení (existují i další podobné pluginy), ale výše uvedené máme vyzkoušené. Ale určitě uvítáme případné jiné řešení…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti