Registrační formulář na míru a na stránce

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Registrační formulář na míru a na stránce

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Lukenzi a poslední změna je stará 11 let, 7 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2120

    Jirka84
    Participant

    Zdravím, mám 2 dotazy k registračnímu formuláři, s nimiž vás prosím o radu a pomoc.

    První asi ten zdánlivě jednodušší. Chtěl bych, aby základní přihlašovací údaje, které jsou nyní JMÉNO(nick) a HESLO byly ve formě EMAIL a HESLO. Jak bych toho mohl docílit?

    Druhý bude složitější. Potřebuji dostat registrační formulář přímo do stránky na webu, nikoliv na adresu /wp-login.php?action=register

    Našel jsem různé pluginy, které byly schopny mi jej upravit na míru, což oceňuji, ale nenašel jsem zatím nic, co by mi dostalo formulář do stránky.

    Předem mockrát děkuji za pomoc.

    #12692

    Michales
    Participant
    #12693

    Jirka84
    Participant

    Michales: díky za radu, bohužel neřeší první ani druhý problém, který mám.

    K tomu druhému, aby nedošlo k mýlce, chtěl bych ten registrační formulář přímo na stránku wordpressu, nikoliv do záhlaví, zápatí či postranních widgetů.

    #12694

    Lukenzi
    Participant

    Co se týče emailu zatím netuším. Nebyl by problém vytvořit kontrolu uživatelů v databázi podle emailu místo jména, problém by ale byl, že to nebude fungovat na stránce wp-login.php tam se bude muset stejně zadávat jméno.

    K registračnímu formuláři odkážu na můj článek, kde jsem sice popsal přihlašovací formulář ale princip je stejný. Rozdíl bude pouze v tom, že neexistuje wp funkce pro zobrazení registračního formuláře tak ji musíte nahradit HTML kódem ze systémového souboru wp-login.php (od řádku 538).

    Pak si jej můžete vložit do jakéhokoliv článku nebo stránky.

    EDIT: problém nastane pokud uživatel vyplní údaje, které již existují nebo které jsou chybné pak bude přesměrován na soubor wp-login.php, který mu zobrazí výchozí registrační formulář. Pokud by měl zůstat na stejném článku s vlastním registračním formulářem, musela by se funkce vylepšit i o kontrolu a zobrazování chyb, ale to už by bylo asi trochu náročnější. Ale určitě by to šlo…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti