Rámečky k vybraným obrázkům

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Hyrogen a poslední změna je stará 7 let, 12 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #27496

    Hyrogen
    Participant

    Ahoj, prosím o radu. Chtěl bych obrázkům na webu přidat rámečky. Nejprve jsem použil plugin WP Image borders, ale pak jsem zjistil, že potřebuji aby některé obrázky byly bez rámečků. Existuje alespoň jedno z těchto řešení?

    1. Při zapnutém pluginu, zakázat vybraným obrázkům zobrazení rámečku, nebo

    2. Při vypnutém pluginu přikázat vybraným obrázkům aby rámeček zonrazovaly.

    Poměrově bude obrázků bez rámečků minimum, ideální by tedy byla první varianta.

    #27499

    admin
    Keymaster
    Web

    Plugin WP Image Borders vypadá dobře a může se asi pro tyto účely použít, obecně nahrazuje ruční CSS stylování. Jen tam nesmíte mít zaškrtnutou volbu “Add borders to all images in blog posts”, ale doplnit tam do dalšího políčka “Add specific CSS classes here” nějakou třídu, např. .oramovat. A potom musíte u každého obrázku tuto třídu doplnit. Jak se to dělá? Poté, co obrázek vložíte do příspěvku, tak na něj kliknete, zvolíte ikonku s tužkou (aneb “Upravit”) a tím se dostanete do okna “Podrobné informace o obrázku”, kde můžete v části “Rozšířené možnosti” doplnit CSS třídu pro konkrétní obrázek, tedy právě výše nastavenou oramovat. A každý obrázek s touto třídou by pak měl být orámovaný. Pokud ji k obrázku nedoplníte, tak orámovaný nebude.

    A jak to udělat naopak, abyste to nemusel dělat u všech obrázků, když mají být většinou orámované? Musel byste asi ponechat nastavení pluginu tak, aby se orámování aplikovalo na všechny obrázky a ke zvoleným obrázkům doplnit třídu neoramovat, kterou byste pak musel ručně nastylovat tak, aby se orámování pluginu na obrázky s touto třídou neaplikovalo. A to by šlo vlastně udělat i bez pluginu, i když ten asi vcelku snadno pomáhá v obecném stylování potřebného orámování.

    #27502

    Hyrogen
    Participant

    Super! Děkuji za radu. Tu první variantu jsem zvládnul a funguje. U té druhé možnosti nevím, jak se popasovat s touto částí:

    kterou byste pak musel ručně nastylovat tak, aby se orámování pluginu na obrázky s touto třídou neaplikovalo.

    Lze to nějak stručně vysvětlit, nebo jsou už vyžadovány hlubší znalosti CSS?

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti