původní podoba zdrojového kódu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem původní podoba zdrojového kódu

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 13 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #702

    rendlik
    Participant

    Dobrý den,

    mám problémy se zobrazením archïvu u příspěvků a komentářů. Snažil jsem se úpravu provézt výmazem v editoru, což se mě částečně povedlo a zdroj z archivu zmizel, nicméně se mi značně zvětšilo písmo na webu. nejsem programátor, a tak nevím jak to dostat do původní podoby a co tedy ve zdrojovém kódu smazat.

    předem děkuji

    #7171

    admin
    Keymaster
    Web

    Zdravím, patrně jste odmazal něco, co tam mělo zůstat (nebo je naopak ještě potřeba něco odmazat). Bohužel bez konkrétní ukázky kódu toho moc nezmůžeme. Pokud to nechcete uvádět přímo tady na fóru, tak mi pošlete podrobnější informace na email pavelevap@separatista.net.

    P.S. Do původní podoby to ale už patrně nedostaneme a budete muset nahrát soubor ze zálohy (případně si šablonu znovu stáhnout a upravený soubor nahrát na FTP v původní podobě).

    #7172

    Jirka
    Participant

    Hm, myslím že stačí jen doplnit css soubory, žádnou vědu v tom nevidím.

    #7173

    admin
    Keymaster
    Web

    Jirka: Nešlo o CSS, ale úpravy PHP souborů…

    Komunikace pokračovala prostřednictvím emailu (aneb další ukázka naší podpory):

    rendlik: Dobrý den, v příloze zasílám ten kód. Vždycky jsem si to před výmazem předem skopírovala do wordu a v případě, že to bylo špatně zpět nakopírovala. Bohužel tentokrát jsem na to úplně zapoměla skopčit. Smazala jsem asi dva řádky. Jak říkám pomohlo to v tom, že přes archiv již data nestahuje, ale ta velikost písmen v příspěvcích, no hrůza.

    jinak webovky jsou -censored-

    Předem moc děkuji

    admin: Zdravím, takové věci se těžko dohledávají…

    Zkuste si spíše stáhnout původní šablonu (http://wordpress.org/extend/themes/greener-side, Download), kde můžete najít originální (neupravený) soubor archive.php a nahrát ho na FTP. Je to asi jednodušší řešení než dohledávat “neznámou” změnu…

    Ale klidně se ozvěte, pokud se ještě objeví nějaký problém…

    rendlik: DObrý večer, moc, moc děkuji za radu. Už se mi to podařilo dostat do původní podoby. Bohužel jsou tam však stále tato hlášení:

    Archive for the ‘Koncepce’ Category

    By -censored- Posted in Koncepce | Komentáře nejsou povoleny

    Můžete mi prosím poradit co přesně v tom editoru Archive.php a Category.php smazat?

    S pozdravem

    -censored-

    admin: Musíte smazat (v archive.php) celé dva řádky:

    <?php /* If this is a category archive */ if (is_category()) { ?>

    <h2 class="pagetitle">Archive for the '<?php echo single_cat_title(); ?>' Category</h2>

    A pak ještě 7 řádků:

    <div class="postmetadata">

    By <?php the_author(); ?>

    Posted in

    <?php the_category(', ') ?> <?php the_tags(', ') ?>

    |

    <?php comments_popup_link('No Comments »', '1 Comment »', '% Comments »'); ?>

    </div>

    Ale spíše než mazání bych se přimlouval za upravení, např. “Výpis příspěvků z rubriky” a “Autor, Rubrika, Komentáře nejsou povoleny). “Mazací” změny mohou vyvolat problémy, pokud není šablona správně nastylována… Dejte vědět, zda se nakonec zadařilo…

    #7174

    admin
    Keymaster
    Web

    rendlik: DObrý den, tak se mi ro podařilo, něco jsem změnila a něco postupně vymazala. Když jsem to smazala najednou tak to pak nefungovalo. Mohla bych mít ještě prosbu jak se zbavit to ho “subcribe to feed” v rubrikách a “read the rest od thise entry”-bych chtěl přepsat, ale nevím kde.

    Ale jinak moc, moc díky. Asi by se s těmi stránkymi dalo dělat celá řada věcí a možná je i zkvalitnit, ale když do toho člověk nedělá, tak alespoň tak.

    Hezký den z -censored-

    -censored-

    admin: Dobrý večer, “Read the rest of this entry” – naleznete to opět v souboru archive.php, stačí to pouze přepsat. Ideální by byla samostatná lokalizace šablony pomocí .po souboru, ale o tom si už musíte něco nastudovat…

    Odstranit to můžete zkusit odebráním tohoto kódu:

    <span><a href="<?php the_permalink() ?>" rel="bookmark" title="<?php printf(__('Permanent Link to %s', 'default'), the_title_attribute('echo=0')); ?>"><?php _e('Read the rest of this entry »', 'default'); ?></a></span>

    “Subscribe to feed” – je třeba odstranit následující kód v souboru header.php:

    <li><a href="<?php bloginfo('rss2_url'); ?>" title="<?php bloginfo('name'); ?> RSS Feed"><?php _e('Subscribe to Feed'); ?></a></li>

    Klidně se dále ptejte, ale prosím i pro ostatní příště přímo do našeho fóra. Jinak web lze zdokonalovat do nekonečna, můžete využít i naše placené služby pro úpravy…

    rendlik: Vážený pane -censored-, moc, moc děkuji. Teď už alespoň to základní na webu je. Moc děkuji za pomoc. Doufám, že už Vás příště nebudu otravovat s takovými amatérskými dotazy, a když tak přes forum, ať každý vidí, jak tomu nerozumým:)

    S pozdravem

    -censored-

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti