Provoz na WP více různých domén

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Provoz na WP více různých domén

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  oskarekmaly a poslední změna je stará 8 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #25415

    oskarekmaly
    Participant

    Chci se zeptat, zda lze provozovat a spravovat na jednom WP více samostatných domén (nejde o subdomény). Nebo je potřeba mít co samostatná doména to samostatný WP ?
    Vzor domén:
    http://www.domena1.cz
    http://www.domena2.cz

    Díky za info

    #25416

    Azifaral
    Participant
    Web

    No obecně jde o to, co od těch jednotlivých projektů čekáte.
    1. Pokud se jedná o zcela rozdílné projekty, kde budete používat různé šablony, různé pluginy a budou zde jiní uživatelé, tak ano, zde budete muset jít na separátní instalace.
    2. Pokud se bude jednat o více méně stejné projekty, kde je stejná šablona/pluginy/uživatelé, tak zde je možnosti instalace WordPress Multisite (hezky je to popsáno zde), kde si vlastně v rámci jedné instalace WP na jedné databázi nainstalujete více různých webů, dokonce na různých doménách 2. řádu.
    3. Pokud se jedná o stejné web ale v různých jazycích, tak zde je možnost jedné instalace a díky instalaci pluginů (WPML/ qTranslate X, které vám následně povolí použití různých jazyků a v rámci těchto pluginů můžete nadefinovat i různé domény.

    #25422

    oskarekmaly
    Participant

    Už jsem to psal, požadavkem není mít subdomény, tedy ne domény 2. řádu.
    Záměr je mít jeden hlavní web s uživateli a asi 5 satelitních různých webů na samostatných doménách jen jako naháněče na centrální hlavní web. Tyto satelitní weby nebudou mít uživatele. Je jasné, že můžu mít na každý satelitní web vlastní instalaci WP, ale tomu jsem se chtěl vyhnout a spravovat je z jednoho místa.
    Tak se ptám, zda tohle nějak lze ?

    #25423

    Azifaral
    Participant
    Web

    Tedy abychom si vyjasnili nejprve terminologii. Doména 2. řádu je právě doména http://www.domena.cz …jak vy píšete subdoména, což máte na mysli asi jako web.domena.cz je doména 3.řádu.

    A teď k tomu dalšímu. Více méně jak to chápu, tak je pro vás verze WordPress MU (multisite) více méně vhodná. Tady to opravdu funguje tak, že, budete mít jednu instalaci a v rámci té instalace budete mít jednotnou instalaci šablon, pluginů atd. Ale pozor. Obecně se ty jednotlivé weby tváři více méně jako nezávislé. Takže musíte prostě si na každý web dát znovu a znovu informace, které potřebujete = texty, obrázky, ale tady zase na druhou stranu existují pomocníci v podobě pluginů, co třeba umí duplikovat posty v rámci MU – Multisite Post Duplicator. A taky je potřeba počítats tím, že ta instalace WP MU není zase tak úplně user friendly a je potřeba kontrolovat zda použité pluginy a šablony s MU spolupracují.

    #25430

    oskarekmaly
    Participant

    Děkuji za odpověď.
    Chci mít opravdu domény 2. řádu v jednom WP prostředí – pět nebo šest samostatných domén a ty spravovat v jednom WP. Zda tohle jde ?

    Takže jestli to dobře chápu, lze mít 5 různých samostatných menších webů se samostatnýma doménama 2.řádu, které budou mít samostatnou grafiku i obsah a které budou směřovat na hlavní web. Toto byl záměr a moje otázka, zda vše můžu mít a spravovat v jednom WP prostředí, byla tedy zodpovězena a to díky Multisite pluginu.
    Když by bylo potřeba v samostatných satelitních webech mít ale společné texty, pak by to také bylo možné díky pluginům (jen pozor na kompatibilitu s MU)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti