Prosím o pomoc – problém s přihlášením do administrace

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Prosím o pomoc – problém s přihlášením do administrace

Zvolené téma obsahuje celkem 16 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  dn a poslední změna je stará 8 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 17 příspěvků - 1. až 17. (z celkem 17)
  • Autor
    Příspěvky
  • #23233

    edmund
    Participant

    Zdravím, potřeboval jsem přesměrovat web, po přihlášení do administrace jsem šel do základního nastavení kde je Název webu, Popis webu, Instalace WP ( URL ) a pod Tím ” Úvodní stránka webu (URL )” s popisem: Pokud chcete mít úvodní stránku svého webu umístěnou jinde, než je adresář s nainstalovaným WP, zadejte sem její požadovanou URL adresu.
    Zadal jsem tam tedy adresu webu, který není nainstalovaný na WP S tím že to bude na tento web přesměrovávat. Stalo se to, že pokud se chci prihlásit do administrace url se zmení na web na který jsem chtel být přesměrován, zobrazí se mi chyba 404 a nemohu se do administrace dostat.. Děkuji za rady.

    #23237

    wpronin
    Participant

    Ahoj, níže je kód jak si to nastavit zpět. Stačí definovat adresu přes wp-config.php.

    Definování site url

    Každopádně tvůj postup pro přesměrování je podivný, protože “1.Wordpress adress” je cesta k souborům instalace WP a “2.Site Url” je adresa webu.

    Proto se nelze přihlásit, přesměrovává tě to do háje.

    K přesměrování na jiné stránky bych využil buď jednoduchý redirect nebo nějaký plugin, který ti ošetří i SEO friendly přechod na stránky.

    Měj se :-)

    #23241

    admin
    Keymaster
    Web

    @edmund: Popisek je asi trochu matoucí, ale odkazuje na manuál, který je vhodné detailně nastudovat. Uvedené nastavení lze použít pouze v kombinaci s dalšími úpravami a platí pouze pro stejnou doménu.

    Příklad: Nahrajete soubory na FTP do adresáře wordpress (třeba proto, abyste měl na serveru pořádek), takže by potom byla adresa domena.cz/wordpress (aneb “Instalace WordPressu (URL)”, což se však nikomu nelíbí. Takže můžete použít nastavení “Úvodní stránka webu (URL)”, kam zadáte pouze domena.cz. V tomto případě ale musíte provést ještě další úpravy, tedy zkopírovat soubory index.php (nezapomenout upravit jeho obsah) a .htaccess na místo, kam chcete nově odkazovat.

    Nyní se asi budete muset přihlásit do databáze (např. prostřednictvím PHPMyAdmin v rámci hostingu), nalézt tabulku wp_options a upravit hodnotu home na původní URL adresu. Poté začne web zase fungovat a můžeme pokračovat v přesměrování. Co a kam vlastně chcete konkrétně přesměrovat? Na novou doménu nebo jen v rámci stávající adresářové struktury?

    @wpronin: Díky, ale odkaz bohužel nefunguje, na webu je patrně nějaký režim údržby (Maintenance mode)? Pozor na záměnu, “Instalace WordPressu (URL)” je siteurl, zatímco “Úvodní stránka webu (URL)” je home (tedy adresa, kde se bude web zobrazovat v prohlížeči).

    #23243

    wpronin
    Participant

    @admin: Opraveno, díky za upozornění. :-)

    #23245

    admin
    Keymaster
    Web

    @wpronin: Pořád mi ten odkazovaný článek (ani celý web) nefunguje?

    #23248

    wpronin
    Participant

    admin: Maintenance Mode sice odchecknut, ale neuložen. :-) Ještě jednou děkuji. :-)

    #23249

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky, není zač, jen jsem se chtěl podívat na ten článek :-) Dobrý tip, uživatel nemusí do databáze a stačí upravit soubor wp-config.php. Nikdy jsem si také nevšiml možnosti RELOCATE (manuál), tedy:

    define('RELOCATE', true);

    Člověk se pořád učí :-)

    #23250

    wpronin
    Participant

    Já takhle řeším i zobrazení jednoho webu (WP) na více aliasech. Když definuji v wp-configu “URL” dynamicky, dle aliasu který na něj odkazuje, tak se můžu do jedné administrace přihlásit z každého aliasu + na doménu se pak dají v templatu pěkně nastavit i jednotlivé vlastnosti šablony dle domény. Zobrazení článků atd, když se to dobře skloubí s taxonomiema tak mám jednu administraci na x webů a články rozhazuji po webech jen klikem.

    wp-config je opravdu mocný soubor. :-)

    P.S.: Dělám to už skoro 8 let a je opravdu pořád se co učit. Web je prvoplánový, ale budu se tam snažit dávat zajímavé věci. Řešení se těžce nalézají, ale lehce zapomínají… :-)

    #23251

    edmund
    Participant

    Bohužel jsem bezradný, nevím jak a kde to mám definovat, aby jsem to dostal do původního stavu. :(

    #23252

    wpronin
    Participant

    Definuj to do wp-config.php pod řádek s define('DB_COLLATE', '');.

    Do adres nezapomeň dát i http://.

    Je to opravdu banální, namísto toho, aby sis to nastavoval v adminu, si vložíš 2 řádky do wp-configu a vyplníš korektně adresy.

    #23253

    edmund
    Participant

    Španělská vesnice :D nevím jak jako definovat do wp-config.php mám jako zadat nějakou url ?

    #23254

    wpronin
    Participant

    Nahoře jsem ti poslal odkaz “Definování site url” tam to najdeš. ;-)

    #23255

    edmund
    Participant

    To jsem nasel, ale stejne porad nevim co kam mam zadat. Predpokladam ze tohle neni spravny postup:

    http://www.define('WP_SITEURL', 'www.betting-ebook.com'); 
    define('WP_HOME','www.betting-ebook.com');
    #23256

    wpronin
    Participant

    Tohle vlož pod define('DB_COLLATE', ''); v wp-config.php:

    //—>

    define('WP_SITEURL', 'http://www.betting-ebook.com'); 
    define('WP_HOME','http://www.betting-ebook.com');
    #23257

    edmund
    Participant

    už jsem vyzkoušel všechno možné, opravdu nevím co mám dělat, co pod jaký řádek, nevím jak se k tomu mám vůbec dostat.. mohl by jsem poprosit o nějaký podrobný návod ? :) popřípadě nemohl by jste to vyřešit za mě ?

    #23259

    admin
    Keymaster
    Web

    Soubor wp-config.php naleznete na FTP, konkrétně tam, kde máte instalovaný WordPress. Stačí se připojit pomocí FTP klienta (např. Filezilla), stáhnout si soubor na počítač, pomocí textového editoru (např. PSPad) doplnit zmiňované řádky a opět nahrát na hosting. Druhou možnost (změna v databázi) jsem popisoval hned na začátku.

    #26188

    dn
    Participant

    Mate nekdo nejaky dalsi tip, jestlize to ani po vyse uvedenem postupu nefunguje. Jak stranky tak prohlaseni do admin mi stale pise > Error establishing a database connection

    testovano na strankach bandeli.cz

Aktuálně je na stránce zobrazeno 17 příspěvků - 1. až 17. (z celkem 17)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti