Propojení uživatelských účtů

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Propojení uživatelských účtů

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 6 let, 1 měsíc.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #34698

    montacue
    Participant

    Dobrý den,

    prosím o radu jak nejjednodušeji vyřešit následující řešení

    chci propojit několik webových stránek:
    stránka1 – rozcestník – doména1
    stránka2 – eshop – doména2
    stránka3 – fórum – doména3
    stránka4 – statické stránky – doména4

    ideální řešení by bylo aby každá ze stránek měla vlastní theme, každá má mít vlastní hlavičku s vlastním sloganem nebo logem, jiné menu. Měly by mít ale společnou databázi uživatelů, aby když se někdo zaregistruje účet do fóra, mohl jej použít k nákupu na eshopu, komentování na blogu na stránce4 atd.

    napadají mě dvě řešení, ale ani jedno neumím realizovat bez rady.

    1. pro každou stránku vlastní instalace wordpressu a použít nějaký plugin na sdílení uživatelů mezi stránkami, pokud takový existuje

    2. vytvořit jednu instalaci wordpressu a jednotlivé stránky řešit jako subdomény, které budou “přeloženy” (nejspíš nastavím alliasy” na požadované domény, tak aby vypadaly jako propojené stránky, tedy např. shop.doména1.cz se v adresním řádku převede na doména2.cz. V takovém případě ale nevím, jak nastavit jiný název stránky v hlavičce, jiné logo, jiný slogan, jiné menu atp.

    prosím o radu, jak nejoptimálněji vyřešit tuto situaci.
    Děkuji

    #34699

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    to co popisujete, respektive chcete, vám umožní WordPress Multisite. Už jsme tady o něm několikrát diskutovali, je na to samostatný štítek. Jinak postup instalace najdete na netu, je vcelku jednoduchý, jen z nich je např. zde, kde je dokonce i popis jak by mohly ty jednotlivé weby běžet na samostatných doménách, což asi bude i váš případ.
    Na co je ovšem si nutné dát pozor:
    1. Vše běží v jedné databázi, což vy i chcete, ale to samozřejmě vyžaduje optimálně výkonný databázový server a pokud jste pouze na nějakém webhostingu tak se může stát, že narazíte na omezení ve velikosti.
    2. Stejné je to s těmi weby, kde vy sice máte jednu instalaci, ale ony ty weby si žijí samostatně, máte na nich různé pluginy – na jednom e-shop, na druhém forum, na dalším magazín (stránky) atd. a celé se to zastřešuje tím jedním systémem, takže ta režie a tlak na výkon serveru na kterém vám to poběží je samozřejmě dost velký.
    3. Ne všechny pluginy podporují Multisite, tady to ale není taková bolest, protože to máte pod vlastní kontrolou a obecně vy i spíše chcete, aby na různých webech byly různé pluginy.
    4. Trošičku komplikovanější správa. Logicky spravujete v jednom systému x webů.
    5. A už jsem to nakousl v bodě 1. Pokud jste na standardním webhostingu, tak můžete teoreticky narazit na omezení ze strany poskytovatele. Není to příliš pravděpodobné, ale může se to stát.

    To druhé řešení s kterým vy přicházíte je nefunkční, toto jsem kdysi dávno zkoušel, kdy jsem ještě moc nevěděl o Multisite a zde narazíte na nekompaktibilitu s WordPressem. On vám prostě ty přesměrování jen tak nedovolí.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti