Propojení s OneDrive

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Klamerka a poslední změna je stará 6 let, 6 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #33860

    Klamerka
    Participant

    Zdravím

    Potřebuji na svůj web přidávat fotografie, ale již jsem zaplnil prostor svého hostingu. Pokouším se tedy propojit WordPress s OneDrive, kam se mi automaticky ukládají fotografie z telefonu (ale klidně i z Google Photo, kam si je mohu posílat také).

    Bohužel, vyzkoušel jsem několik pluginů, ale problém je s propojením účtu.

    Neporadí mi někdo, jaký plugin zvolit a jak konkrétně jej nastavit? Bohužel neumím anglicky (já se ještě učil rusky a to už taky neumím), takže něco přelouskám, něco si přeložím překladačem, ale dohromady to nedává smysl.

    #33863

    admin
    Keymaster
    Web

    Co jsem tak zběžně prošel, tak funkčně vypadá pro Onedrive pouze placený plugin Share-one-Drive, další zdarma dostupný plugin Perfect OneDrive Gallery & File je nefunkční.

    Pro Google jsem našel zase plugin Google Drive WP Media, který někomu funguje a někomu ne. A opět placený (patrně funkční) plugin Use-your-Drive.

    Bohužel moc zdarma dostupných možností překvapivě není :-( Nebo jsem je minul, ale uvidíme, možná se někdo přidá se zkušenostmi…

    #33865

    Klamerka
    Participant

    Děkuji

    Já právě celé odpoledne bojoval s Perfect OneDrive Galery & File a pořád se divím, proč nefunguje :o/.

    Google drive WP Media jsem také zkoušel, ale narazím právě na to propojení. Chce to Service Account Name :
    Private Key Url Path :

    A já jednoduše netuším, kde ho najít. Zadávám do Google “Google drive API”, dostávám se na nastavení služeb, ale k ničemu nedojdu…

    #33871

    Klamerka
    Participant

    Nenapadá tedy ještě někoho, jak propojit třeba i jinou cloudovou službu s WP? Mám a aktivně používám OneDrive, GoogleDrive a Dropbox. Není problém například založit Mega a podobné.

    Jde mi o to, že stavíme RD a já si jakýmsi blogem vypisuji a ukládám informace o průběhu stavby. Nejdříve jsem měl vše na domácí síti, ale často chci poslat fotografii (třeba tesař chtěl vědět, jak jsou železa ve věnci, tak jsem mu jen poslal odkaz na článek, jehož obsahem jsou právě fotografie věnce před zalitím). Dříve jsem vždy vyhledával a balil, ale takhle to mít přehledně na webu je mnohem příjemnější.

    Bohužel, platím si a mám prostor pro web jen nějakých 500 MB a již nyní jsem na cca 480 MB fotografií, takže se mi nechtějí ukládat další. Platit za navýšení se mi nechce a zároveň bych nejradši využil právě přímé propojení se službou, kam se mi ukládají fotografie z telefonu automaticky.

    Děkuji za případné rady

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti