Proměnné texty na hlavní stránce

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Proměnné texty na hlavní stránce

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  matoni555 a poslední změna je stará 12 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1085

    matoni555
    Participant

    Zdravím,

    mám poslední WordPress a vlastní vzhled. Nyní mám hlavní stránku a na té je pár nadpisů a textů, které se budou jednou za čas měnit.

    Potřebuji proto nějakou stránku v administraci, kde si ty texty zadám, uloží se a budou se zobrazovat na hlavní stránce.

    Můžete mi prosím poradit, jestli na to existuje nějaký plugin nebo jak toho docílit?

    Děkuji

    #8807

    admin
    Keymaster
    Web

    Nejsem si zcela jist, zda jsem to celé pochopil. Na hlavní stránce máte nějakou “stránku” s texty nebo výpis příspěvků (název + úvod textu)? Jednotlivé samostatné texty můžete definovat jako příspěvky v nějaké rubrice, které budou mít pouze nadpis a krátký text. Využít ale můžete také např. formáty příspěvků (novinka WordPressu 3.1) nebo nějaký vlastní typ obsahu. Vypisovat na stránce je pak můžete pomocí standardní funkce WP_Query(). A pokud se to bude měnit jen jednou za čas, tak by možná stačilo to vždy pozměnit na konkrétní stránce a ručně přepsat texty? Nevím, těžko se doporučuje vhodné řešení, když zatím neznám žádné další podrobnosti. Zkuste to prosím podrobněji popsat na nějakém konkrétním příkladu, jak by to mělo přesně fungovat a co všechno by měly zadávané texty umět (např. nějaké uživateslké řazení). Zkusíme pak najít nějaké řešení…

    #8808

    matoni555
    Participant

    Hlavní stránka neobsahuje žádný text z databáze. Je natvrdo vložená. Stejně tak některé texty jsou na každé stránce, jsou vložené do souborů header.php a footer.php. Ty bych právě chtěl někdy měnit. Nejvíce by mi vyhovoval způsob, kdybych do zdrojového kódu např. header.php napsal něco jako custom_text(‘header_1’) a ono by mi to vypsalo text, který si zadám někde v administraci.

    Jak ale říkám, texty se musí měnit v administraci, protože po nasazení si to bude měnit sám zákazník.

    #8809

    n3s4
    Participant

    Já nechápu, proč je hlavní stránka ve wp “natvrdo vložená”, když v administraci si obsah stránky můžu vždy upravit sám podl libosti? Nebo spíš nerozumím, proč tedy je používán wordpress, když nebude plně využitý.. Záleží na šabloně, ale ve většině šablon je defaultně v headeru možnost si zvolit v administraci nadpis a podnadpis v logu.

    A pokud si zákazník bude měnit obsah sám, proč tedy nebude moci využívat wordpress administraci?

    #8810

    matoni555
    Participant

    Hlavní stránka je natvrdo vložená, protože neobsahuje téměř žádný text, ale grafiku a jiné prvky. Ostatní stránky už text obsahují a jsou normálně vložené přes administraci.

    Zákazník si bude měnit některé texty a nadpisy v šabloně, proto to potřebuji nějak dostat do administrace.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti