Problémy po migraci webu v rámci jednoho hostingu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Problémy po migraci webu v rámci jednoho hostingu

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1318

    JakubKarlicek
    Participant

    Dobrý den,

    mám problém, jehož příčinu tuším, ale nejsem schopný si jej uvědomit. Na hostingu mám dva adresáře – jeden s webem (kam směřuje doména) a jeden testovací. Tam jsem si připravil instalaci WP, nastavil vlastní šablonu, zkušební obsah (statické stránky, příspěvky, rubriky, štítky…) a po otestování jsem toto “demo” přesunul do ostrého provozu a přenastavil wordpress. Funguje vzhled, administrace se tváří OK, ale nefunguje struktura hotového webu – to znamená, při pokusu o zobrazení čehokoliv kromě indexu se zobrazí 404. Ale! Zobrazí se se 404ka hostingu, nikoli ta z mého webu. Přitom ale pokud si některou statickou stránku či příspěvek otevřu v administraci WP, normálně vše vidím, jen to nemohu zobrazit ani jako náhled z administrace. Přitom třeba odkazy se ve stavovém řádku zobrazují správně. Kontroloval jsem obsah MySQL, tam data jsou, a cesta k databázi je stejná (jinak by asi nefungovalo nic). Prosím, můžete mne navést na správnou stopu? Děkuji!

    #10067

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkopíroval jste i původní soubor .htaccess (pokud ovšem používáte “hezké” odkazy)? Pozor na FTP ho nemusíte na první pohled vidět, protože je defaultně skrytý. Případně ho můžete znovu vytvořit, a to v menu Nastavení – Trvalé odkazy, kde zvolte příslušnou strukturu a nastavení uložte (tím bude soubor .htaccess automaticky vytvořen).

    #10068

    JakubKarlicek
    Participant

    Díky za tip, vypadá to, že to je přesně ten les, který jsem neviděl přes strom v mém oku :-) Kdybych to byl býval neřešil uprostřed noci, asi bych na takový drobný “detail” pamatoval. Hezké svátky přeji, určitě se ještě ozvu; minimálně bych se vám nějak alespoň symoblicky revanšoval. Ona taková zdánlivě triviální rada může člověku vylepšit svátky…

    #10069

    JakubKarlicek
    Participant

    Tak zatím to nefunguje, jsme si jistý, že ht je tam, kde má být. Je zajímavé, že když si zvolím jako obsah indexu poslední příspěvky, normálně se mi zobrazí. Ale když se k nim chci dostat přes strukturu (dle trvalých odkazů), rozkliknout je, zobrazit konkrétní statické stránky, nefunguje prostě nic z toho. A nejde je zobrazit ani přístupem z editace stránky nebo editace příspěvku. Při vytvoření nové stránky/příspěvku/rubriky/štítku mi je vytvoří, ale pod odkazem, který sám vytvoří jej neumí najít. Přitom v databázi data jsou. Ověřoval jsem i obsah ht, mělo by být vše OK. Připadá mi, jako kdybych měl někde ne WP něco špatně nastavené, ale nevím co.

    #10070

    JakubKarlicek
    Participant

    Vyřešeno, napodruhé jsme hledal chybu na špatném místě. Zazlobilo ovládání nastavení hostingu, správa vše vyřešila, takže první rada viz výše byla stoprocentně správná. Ještě jednou děkuji!

    #10071

    admin
    Keymaster
    Web

    Děkuji za odpověď, ale stejně si nejsem zcela jist, v čem byl nakonec problém? Bylo třeba nějak na hostingu aktivovat .htaccess či něco podobného (třeba i nějaké přehlédnutí)? Pokud můžete, tak to sem prosím napište, třeba to může pomoci i někomu dalšímu…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti