Problém se Nastavením – Obecné

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Problém se Nastavením – Obecné

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1390

    zdenek59
    Participant
    Web

    V Nastavení-Obecné se mi nezobrazí celá stránka a ani tlačítko uložit změny. Ve volbě časového pásma je jen prázdný obsah a nejde nastavit nic jiného.

    #10401

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkontrolujte prosím PHP verzi na používaném serveru. Můžete použít např. plugin PHP Server Info. Při instalaci/aktualizaci WordPressu se neobjevila žádná chyba? Obvykle jde v podobných případech o problém s volbou časového pásma, který souvisí právě s verzí PHP (případně nějakým jiným nastavením serveru)…

    #10402

    zdenek59
    Participant
    Web

    ahoj, díky. Pravděpodobně chyba instalace, měl jsem web už trochu naplněný , ale po reinstalaci vše ok, i když jsem nejdřív hledal v generals_config. Takže datlovat znovu od začátku.

    #10403

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, to může být také příčiny. Přenos souborů přes FTP může zazlobit a nějaký soubor se tam třeba nenahraje (nebo jen částečně), což pak může způsobovat problémy…

    Co je to “generals_config”?

    Po reinstalaci (ve smyslu překopírování souborů na FTP) by měly zůstat všechny příspěvky uložené v databázi a není tak třeba vše znovu doplňovat…

    #10405

    zdenek59
    Participant
    Web

    Hm, to si myslím že byla chyba někde jinde, ale teď už to nezjistím. Formulář nastavení je option_general.php. Seděl mi i počet bytů, ale znovu jsem ho přenášel a samozřejmě textově. Někde byl asi nějaký nečitelný(nezobrazující se) paznak, který to uvedl do zmatku.

    #10406

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha, myslíte soubor options-general.php. Jestli tomu dobře rozumím, tak jste poté překopíroval raději znovu všechny soubory na FTP nebo proběhla automatická reinstalace? Nemusel být totiž problém pouze v tomto konkrétním souboru, ale např. právě výběr časového pásma je řešen funkcí, která je načítána v jiném souboru (nehledě na to, že mají časová pásma i vlastní lokalizační soubory).

    #10407

    zdenek59
    Participant
    Web

    Ano řešil jsem to překopírováním všech souborů a novou instalací. Možná by stálo za to po rozbalení instalace na budoucím webu udělat verifikaci souborů.

    #10408

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, občas se stává, že nějaký soubor není z nějakého důvodu zcela přenesen, ale po dalších podrobnostech jsem moc nepátral (může to být problém připojení na straně uživatele či hostingu, nastavení programu, atd). Obvykle to vyřeší automatická reinstalace, která má nějaké ověřovací mechanismy nebo nové nakopírování souborů…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti