Problém s propojením s databází

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Problém s propojením s databází

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  jfk a poslední změna je stará 13 let, 9 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #691

    jfk
    Participant

    Pri instalaci se objevila tato hlaska: Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 23040 bytes) in /httpd/html/boudadanielkacz/www/wordpress/wp-includes/registration.php on line 123

    Mam tomu rozumet tak, ze ma databaze malou kapacitu? (v teto chvili ma databazi vymezena pamet 100MB).

    diky moc za odpoved

    #7140

    admin
    Keymaster
    Web

    Nejde o velikost databáze, ale o dostupnou paměť PHP (tzv. memory_limit). Máš ho nastaven na 32 MB, což patrně nestačí. Obvykle 32 MB stačí (je to na hraně), ale někdy záleží na instalaci různých doplňků, které u tvého hostingu mohou (ale nemusí) být. Podrobnosti se dozvíš v dalších vláknech (klikni na tag “Memory”).

    Řešením je požádat hosting o navýšení (48 MB obvykle plně postačuje), možná to bude potřeba doplatit (záleží opět na konkrétním hostingu). Pokud nejde o čistou instalaci, tak občas pomůže deaktivace některých náročnějších pluginů a po instalaci (na paměť nejnáročnější) je můžeš zase zapnout. WordPress 3.0 má ale zase trochu vyšší nároky, průměrně cca o 2 – 3 MB. Budeme rádi, pokud se podělíš co používáš za hosting a jak to celé dopadlo…

    #7141

    jfk
    Participant

    Pouzivam webhosting u forpsi.com. Zjistim, jak to maji s memory_limit a dam vedet.

    Zatim diky.

    #7142

    jfk
    Participant

    Tak problem je castecne vyresen. Webhosting bezi na php4 a nelze zvysit memory limit. Tudiz bylo treba nainstalovat starsi verzi WordPress (tak, jak pise Admin). Administrator webhostingu (forpsi.com) slibil, ze webhosting presune na server s PHP5 (zdarma), kde predchozi problemy s nedostatkem pameti zmizi. Bohuzel zvyseni memory limit neposkytuji, tak jsem zvedav, zda ceska verze WordPress 3 bude fungovat.

    Diky za rady, honza

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti