Problém s přihlášením – zobrazením stránek

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Problém s přihlášením – zobrazením stránek

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  stavebni a poslední změna je stará 8 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #22796

    stavebni
    Participant

    Zdravím,
    mám problém nemůžu se přihlásit. Po zadání doména/wp-login.php se zobrazí stránka pro přihlášení, ale již není správně. Po přihlášení se ukáže chybová hláška 404 – Not Found.
    To se mi zobrazí i při pokusu otevřít jiné stránky (odkazy poslané úvodním mailem).
    Dá se udělat něco, abych nepřišel o stránky? Zatím jsem je nenahrával na hosting.

    Díky

    #22799

    admin
    Keymaster
    Web

    To je dost podivné? Problém se objevil z ničeho nic nebo po nějaké aktivitě (instalace pluginu, aktualizace)? Co to znamená, že není přihlašovací stránka správně? Není problém na straně poskytovatele hostingových služeb?

    #22819

    stavebni
    Participant

    No já jsem ve wordpressu v adrese měl napsánostavebni-malirska/novyweb/
    odmazal jsem novyweb a to nešlo tak jsem ho napsal zpět a kleklo to a od té doby se mi nejde přihlásit napadá mě jestli jsem to špatně nenapsal.
    stránky si dělám poprvé a sám v tomto programu doporučili mi ho.
    Děkuji

    #22830

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha, takže v menu Nastavení – Obecné jste změnil “Instalace WordPressu (URL)” nebo “Úvodní stránka webu (URL)”? Pokud jste web původně nainstaloval do adresáře novyweb, tak jednoduché odmazání nestačí, protože na nové adrese nebude web nalezen a musíte mu pomoci (viz manuál).

    Další rychlou možností jak to opravit (respektive vrátit na původní funkční adresu) je úprava v databázi. Musíte se přihlásit prostřednictvím PHPMyAdmin do databáze, najít tabulku wp_options a upravit hodnoty siteurl a/nebo home.

    #22838

    stavebni
    Participant

    Aha. Bez toho PHPMyAdmin to asi nepůjde, že? PHPMyAdmin jsem zatím nepoužival. Dle návodu instalace co jsme našli na webu je mi jasný, že na můj hosting ho dostanu přes FTP, ale jak s WP? Jméno a heslo pro přihlášení jsem našel, ale jak to rozchodit.

    #22840

    admin
    Keymaster
    Web

    PHPMyAdmin většinou poskytuje hosting, aby uživatelům umožnil správu databáze. Stačí tedy někde v administraci hostingu (nebo kontaktujte podporu) najít adresu, kde se můžete do databáze připojit a tam zadáte přístupové údaje k databázi (naleznete je opět v administraci hostingu nebo v souboru wp-config.php). Ale s úpravami pozor, celou databázi si nejdříve raději zazálohujte…

    #22845

    stavebni
    Participant

    Díky za radu. Problém jsme odstranili. Ale máme další. Snažili jsme se převést stránky na hosting. A během postupu uvedeném zde http://www.cwordpress.cz/navody/jak-presunout-wordpress-na-jiny-hosting.html
    jsme se potřebovali znova přihlásit do WP a opět to neběželo.
    Máme na hostingu nahrané php soubory, zatím jsou zde ponechané i původní. Na hostingu je i databáze pojmenované dle údajů ve wp-config.
    Nevím v čem je tedy potíž, že se opět nemůžu přihlásit, ale před tím než jsme přesun začali přihlášení fungovalo.

    #22847

    admin
    Keymaster
    Web

    Během přesunování webu lze udělat několik různých chyb, těžko říci v čem je problém. Jaká chyba se objevuje při přihlašování? Nefunguje pouze přihlášení nebo celý web?

    #22858

    stavebni
    Participant

    Nefunguje ani přihlášení ani web.
    Děkuji

    #22862

    admin
    Keymaster
    Web

    A web funguje? Jaká chyba se objevuje při přihlašování? Prováděli jste různé změny a ještě web přesunovali, takže těžko říci, kde by mohla být chyba. Můžete ho zkusit přesunout znovu přesně podle návodu… Nebo pošlete přihlašovací údaje (FTP + administrace WordPressu) a mohu se na to podívat, ale pak už to bude práce v rámci placené zakázky.

    #22871

    stavebni
    Participant

    Přihlásit se nejde opět se objeví 404. Tudíž neběží ani web.
    Nejdříve jsme dle návodu výše opravili wp-options. To se zdařilo a do WP se dalo přihlásit.Web běžel.
    Pak jsme se rozhodli, že web přesuneme na hosting. V současnosti tam běží staré stránky.
    V PC mám uložené php soubory z WP ty jsme přes FTP nahráli na hosting. Pote se smazali staré stránky. V hostingu je databáze, ale chtěl jsme ověřit zda je to ta správná a v této chvíli jsme se chtěl přihlásit do WP a už to neběželo. Nikde jsme nic nepřejmenovali. A přes to se objevila chyba.

    Pokud bychom poslali údaje k přihlášení. Kolik obvykle stojí řešení problémů?

    Díky

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti