Problém s instalací pluginu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Problém s instalací pluginu

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 3 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2661

    inventions
    Participant
    Web

    Zdravím vás!

    Potřeboval bych se poradit s jedním problémem, který se týká instalace nových pluginů do WordPressu.

    Problém nastává v okamžiku stahování, respektive rozbalování instalačního balíčku. Pokud zvolím instalaci přímo ze stránek, proces se zastaví na stahování zip archivu do adresáře na ftp serveru; pokud chci nahrá zip, který jsem si předem stáhnul, proces se zastaví na rozbalování balíčku.

    Už jsem zkoušel nastavovat vyšší přístupová práva složky wp-content/plugins na 777, což nemělo efekt. Používám free hosting od pipni, který má při ftp přístupu data webu uložené v podadresáři /www/, takže jsem zkusil nastavit parametr ABSPATH v wp-config.php na hodnotu ‘/www/’, což však také nevedlo k úspěchu. Po této změně ale bylo možné smazat předinstalované pluginy, které už byly přítomny, takže minimálně souborová cesta by měla být správná…

    Potřebuji nainstalovat facebookový plugin, ale zkoušel jsem i jiný kvůli otestování, také s neúspěchem.

    Předem děkuji za radu

    S pozdravem Tomáš Kůrka

    #14111

    admin
    Keymaster
    Web

    S hostingem Pipni.cz jsou na WordPressu bohužel jenom problémy (ani moc nezáleží jestli je placený nebo free). Zlobí zejména nahrávání obrázků kvůli zapnutému restriktivnímu safe_mode, ale aktualizace/instalace pluginů/šablon by měla myslím probíhat bez problémů…

    Celý proces se pouze zastaví bez nějaké další chyby? Pokud instalujete automaticky, tak je možné, že dochází k timeoutu a zrovna mají na hostingu nějaké problémy s připojením. Zkuste instalovat nějaký malý jednoduchý plugin. Jaký plugin se vlastně pokoušíte instalovat? Při instalaci pomocí nahrávání instalačního balíčku v podobě .zip souboru se zase může bohužel uplatňovat safe_mode. Těžko říci, můžete poslat přihlašovací údaje (administrátor WordPressu + FTP) na email pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to podívat… Koukám, že nahrávání obrázků na webu funguje, takže asi nepoužíváte třídění nahraných souborů podle jednotlivých měsíců a roků?

    Náhradním způsobem instalace pluginu je jeho ruční nahrání na FTP. Jednoduše zkopírujte rozbalený adresář s pluginem do složky wp-content/plugins a pak ho stačí aktivovat v administraci.

    #14112

    inventions
    Participant
    Web

    Děkuji za reakci.

    Jak jsem psal, tak potřebuji nainstalovat plugin facebook. Udělal jsem to nakonec tak, že jsem opravdu nahrál rozbalené soubory do složky plugin.

    Nahrávání obrázků naštěstí funguje bez problémů přes webové rozhraní a přidávání pluginů asi nebude tak častá operace, aby se mi vyplatilo nějak hledat závadu, proč to nejde dělat pře webové rozhraní.

    Důležité je, že už to nějak funguje. Děkuji :s)

    #14113

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, ruční nahrávání pluginů je určitě řešení, ale stejně nemám moc rád hosting s podobnými problémy :-) Obvykle se pak časem objeví ještě něco jiného…

    Nahrávání obrázků funguje i když máte zaškrtnutou volbu “Ukládat nahrané soubory do podadresářů přehledně pojmenovaných po jednotlivých měsících a letech” v menu Nastavení – Média? A pro Facebook používáte oficiální plugin Facebook?

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti