Problém s editací stránek ve WP

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Problém s editací stránek ve WP

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 6 let, 8 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #33534

    permon
    Participant

    Ahoj,
    můj problém spočívá v tom, že mi nejde editovat většina obsahu našeho webu v administraci WordPressu a to z důvodu kritického překročení paměti. Snažil jsem se podle různých návodů na internetu změnit přes FTP nastavení velikosti paměti ve vybraných php souborech (wp-settings a wp-config), ale problém se mi nepodařilo odstranit. K souboru php.ini se nedostanu a tak nevím jak problém vyřešit.
    Mám podezření, že problémy může způsobovat některý z instalovaných pluginů, protože v minulosti se mi již něco obdobného stalo a postupnou deaktivací pluginů v administraci WP se mi podařilo problematický plugin deaktivovat a problém s nedostatkem paměti vyřešit.

    Teď však mám problém v tom, že se k nastavení pluginů, stránek atd. vůbec nedostanu a tak nedokážu něco podobného již udělat a problematické pluginy vypnout. Při pokusu o editaci jednotlivých stránek ve WP mi vyskočí například hláška:

    Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 49152 bytes) in /data/terrae51/html/wp-includes/class-wp-editor.php on line 915

    Můžete mi prosím poradit a pomoci? V současné době nemohu náš web ve WP v podstatě vůbec editovat.

    Díky.

    #33535

    Azifaral
    Participant
    Web

    Ten problém bude asi v tom, že máte na jednu na webhostingu dost nízký memory limit a na druhou stranu velké množství nainstalovaných pluginů, které v součtu tu paměť vyčerpají, resp. pluginy, které využívají velké množství této paměti – dost velcí “žrouti” jsou např. NextGEN Gallery, WPML atd.

    Pokud už nejsou schopen udělat deaktivaci pluginu přes administrační rozhraní, tak je varianta, že to uděláte přes FTP, ke kterému, jak jsem pochopil, přístup máte. Tam máte 2 varianty, kdy buď si uděláte pomocný adresář (např. backup_plugin) a do něj postupně budete přesouvat pluginy z adresáře plugins – opravdu přesun a vždy celého adresáře toho jednotlivého pluginu. A nebo druhá varianta a já bych ji preferoval, kdy hned ze startu zjistíte jestli je opravdu problém v pluginech a to, že ten adresář plugins přejmenujete na např. backup_plugins a tím se vám všechny pluginy deaktivují a vy můžete vyzkoušet zda to vyřešilo problém s editací. Pokud ano, tak jupííí, pak už si jenom založte nově adresář plugins a do něj postupně přesunujte (nebo i klidně kopírujte) pluginy z té zálohy (backup_plugins) a stále můžete zjišťovat jestli ta editace funguje. Jakmile narazíte na problém, tak máte vyhráno a víte, který plugin to způsobuje.

    Pokud bez těch pluginů ale nemůžete být, tak vám nezbude, než najít webhosting s větším memory limitem.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti