Problém českého prostředí a klávesových zkratek

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress Problém českého prostředí a klávesových zkratek

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  thomask a poslední změna je stará 8 let, 1 měsíc.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #26695

    thomask
    Participant
    Web

    V českém prostředí máme problém, že nelze zadat shortcode, protože pravý alt plus F (kterým se zadává levá hranatá závorka [ nutná pro shortcody) zobrazí editor přes celé okno. Umí to někdo nějak elegantně řešit, resp. bude to řešit čeština pro WordPress (či ten rozšiřující plugin)?

    #26696

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavý postřeh, díky! S češtinou to ale bohužel nemá nic společného, zkoušel jsem i anglickou verzi a problém je tam stejný. Nejde ani o klasický “Režim nevyrušovaného psaní” (tlačítko pod přepínačem Editor/HTML), ale obecné fullscreen okno editoru TinyMCE.

    Hlásil jsem to vývojářům WordPressu už před dvěma lety, ale tento režim se patrně odebírat nebude a klávesové zkratky se asi také měnit nebudou :-( Zatím tedy jako jediné řešení zůstává vlastní funkce pro odebrání klávesové zkratky z TinyMCE, aby fungovala závorka pro zkrácené zápisy.

    #26700

    thomask
    Participant
    Web

    jsem si říkal, jestli v té češtině nejsou písmena, pod kterými jsou ty zkratky, když už tam jsou jejich popisky. Ale ta F zkratka není ani popsaná v nápovědě, takže je tam jaksi navíc a asi o ní nikdo neví :-) případně by to mohlo být jako extra javascript funkce v tom překladu /wp-includes/js/tinymce/langs/wp-langs-en.js

    tinymce nemá funkci pro odebrání klávesové zkratky, má jen funkci pro její přidání (http://archive.tinymce.com/wiki.php/API3:method.tinymce.Editor.addShortcut) a nevím, co to udělá, když ji předefinuji (buď na NULL, jestli to jde a jestli pak bude fungovat to napsání [, nebo na print “[“)

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti