přístup k ftp

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Hud1ai2 a poslední změna je stará 6 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #32237

    startakos
    Participant

    Dobrý den,
    po dlouhé době jsem instaloval poslední verzi WP.
    Při instalaci doplňků a aktualizacích neustále vyskakuje požadavek pro údaje ftp účtu. Dělá mi to na domácím serveru i mém VPS. Práva mám přitom už dočasně nastavena rekurzivně na celý adresář wp a stále problém. Napadá mne jediné- že od nějaké novější verze je tato funkce vyžadována??
    Děkuji.

    #32246

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, stává se to při určitém nastavení filesystemu (soubory a adresáře mají jiného vlastníka) a WordPress pak nemůže aktualizovat standardní cestou (nemá k tomu práva) a zkouší použít FTP přenos pro jejich přepsání. Přečtěte si prosím následující přehled (anglicky), najdete tam možnost přidání přístupových údajů k FTP přímo do souboru wp-config.php, aby se na to příště WordPress neptal. Další možností je nějak vyřešit nastavení filesystemu, ale tam si nejsem jist příčinou (většinou se to ale stává právě na VPS, u klasických hostingů to funguje bez problémů).

    #32252

    startakos
    Participant

    Děkuji za odpověď. Na Vámi navrhované řešení jsem se díval ale dal bych přednost klasice. Překvapila mne totiž skutečnost, že na VPS běží 7 webů s WP od verze 3,7 a ž 4,3 bez problému.

    #32421

    Hud1ai2
    Participant

    Ahoj,
    mám úplně stejný problém. Hosting je u Miramo.cz a dnes celý den řeším tenhle problém. Ostatní weby mám u Wedosu, takže je tohle pro mě novinka. Neřeším to ale jen u ftp ale i u nahrávání pluginu z balíku, kdy mi vyskočí hláška, že nelze vytvořit adresář. Poskytovatel tvrdí, že hostuje další stránky používající WP a nikdo mu s tímhle nepsal. Takže nevím, jak teď problém vyřešit. Když pominu možnost převodu hostingu. Díky.

    #32428

    startakos
    Participant

    Vyřešil jsem tento problém znovunastavením vlastnictví a práv v adresáři /www na serveru.

    #32429

    Hud1ai2
    Participant

    K tomu jsem se přes všechny příspěvky a návody dostal postupně taky. Jen právě nevim, jak formulovat požadavek poskytovateli, aby věděl, co udělat. Na co/koho bych měl nechat ty práva přenastavit? Díky.

    #32433

    startakos
    Participant

    Máte od poskytovatele vytvořen prostor na /www, a nastavena vlastnická práva s možností zápisu.
    Pokud nejsou dána rekurzivně, přidělí se pouze na některé soubory a adresáře, na ostatních zůstanou jen s právy prohlížení./toto nastavení se záhadným způsobem změnilo mně po 2 letech na VPS/.
    Prvně si pozorně zkontrolujte všechny soubory a adresáře na Vašem prostoru, jestli máte správně nastaveno vlastnictví a práva (a až pak poproste poskytovatele o znovunastavení vlastnictví rekurzivou – práva si pak můžete nastavit sám.

    #32434

    Hud1ai2
    Participant

    Díky moc. Zkusím to. Už jsem to řešil s poskytovatelem včera. Sám jsem podle nějakého návodu na řešení toho problému našel radu, nastavit oprávnění pro soubory na 644 a adresáře 755. Poskytovatel ještě pro jistotu dal 777 na /www (což můžu vlastně přes FileZillu i sám) a pořád stejný :( Každopádně přes FileZillu nevím, jak zjistit vlastnická práva popř je změnit.

    Ještě mě napadlo, zda by nemohlo dělat problém následující. Protože se dělá nový web, je vše na prozatimní doméně /now.neco.cz a kořenová složka pro web není /www ale /neco.cz tak jestli není nějaký problém s cestama.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti