prispevky na dvě stránky

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Yanek a poslední změna je stará 11 let, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1986

    vacuto
    Participant
    Web

    Zdravim,

    chtěl bych se zeptat jak mohu udělat, aby si mi na tomto webu http://www.krekov.cz dali dát příspěvky na dvě stránky. Tedy do stránky aktuality a pak na stránku hlášení rozhlasem.

    Diky

    #12463

    admin
    Keymaster
    Web

    “Aktuality” a “Hlášení rozhlasem” by měly být spíše rubriky a nikoli stránky? Potom můžete přiřazovat příspěvky do více rubrik najednou.

    Pokud ale půjdeme do detailu, tak i rubrika “Aktuality” je trochu nesmysl, protože to je jenom určitá vlastnost některých příspěvků, že jsou aktuální, ale nemá to nic společného s logickou strukturou webu (kategorizace). Takže doporučuji udělat “Hlášení rozhlasem” jako rubriku, kam se budou zadávat jednotlivá hlášení jako příspěvky (pokud je třeba hodně úprav, tak to může být i vlastní typ obsahu). A pro “Aktuality” může být asi zachována stránka, kde budou zobrazeny všechny příspěvky, které patří do blíže specifikovaných rubrik a nejsou např. starší než měsíc. V tomto případě stačí vytvořit speciální šablonu stránky, kde využijete funkci WP_Query(). Podívejte se také na související vlákna, která naleznete pomocí přiřazených štítků. Najdete tam další podrobnosti, zejména zobrazování příspěvků na stránkách se tu řešilo mnohokrát…

    #12464

    vacuto
    Participant
    Web

    potreboval bych spise tu druhou vyriantu, ale to je problem, protze to neumim :)

    #12465

    admin
    Keymaster
    Web

    Myslíte tu speciální šablonu pro stránku? Projděte si související vlákna, kde najdete mnoho informací a odkazů na manuál. A pokud něco nepůjde, tak se klidně ptejte dále na konkrétní věci…

    A nebo použijte první variantu s rubrikami, která je stejně logicky vhodnější a i jednodušší… Nebo je nějaký důvod, proč tuto variantu nechcete?

    #12466

    Yanek
    Participant
    Web

    To je shodou okolností to, co bych potřeboval i já. Jedna stránka je normální blog (stránka příspěvků) a druhá strana je rozcestník inzertních serverů, kde každý post je je text o tom serveru, jeho banner a fotky top položek i s linkama.

    jasně, že by nebyl problém namastit to do jedné stránky jako bloky, jenže pak to nebude tak graficky výrazné.

    #12467

    Bigdrobek
    Participant
    Web

    Myslíš ke každému článku/stránce mít vlastní widget s unikátním textem?

    Něco jako jsou informace o autorovi pod článkem?

    #12468

    admin
    Keymaster
    Web

    Yanek: Také tomu moc nerozumím…

    Nejdůležitější je rozmyslet si proč to musí být stránka s příspěvky a nestačí jen příslušná rubrika. Příspěvek může být zobrazen kdekoliv (v rubrice, na stránce, na úvodní stránce blogu), stačí si jen přesně definovat pravidla a pomocí funkcí vše nastavit. Zkuste to ale prosím upřesnit…

    #12469

    Yanek
    Participant
    Web

    Dík za zájem.

    Je to takhle: Jde o web http://www.kurtizany.net (nechtěl jsem si dělat reklamu)

    Jako úvodní stránka je použitá statická strana. Stránka příspěvků je standard, a pak by tam měla být jedna stránka (už se mi povedlo vytvořit dvousloupcovou šablonu pro tu stránku), kde by měly být odkazy ve formě jakýchsi “příspěvků” tak, aby vizuálně vypadala jako stránka blogu ale každý ten příspěvek je výtah z jednoho reklamního serveru i s jeho top položkami a nejde tedy o stejný typ příspěvků jako na straně článků.

    Pokud bych jednotlivé bloky této stránky (rozcestníku) cpal do ní, nebudou odděleny – vlastně by to byla další stastická stránka, kde obrázky jsou linky. Já ale chci mít ty jednotlivé položky odděleny jako příspěvky, kdy náhledový obrázek bude banner, text představí server a jeho top inzeráty budou linky ve formě obrázků.

    Widgety a sloupce s tim nemají co dělat, to je jiný okruh témat, ze kterého se sice věším také, ale snad si poradím.

    Ještě jednou dík.

    #12470

    Yanek
    Participant
    Web

    Takže sorry za plýtvání Vaším časem, Véna vidí Mici… totiž Véni Vidi Vici.

    Stačilo do stránky rozcestníku před loop dát funkci query, reagující na jméno kategorie:

    $query_string; query_posts('&category_name=servery&posts_per_page=10'); která zobrazí na stránce jen tu kategorii, a do stránky index tutéž funci, reagující na ID kategorie ale se znaménkem -, tedy zobrazit vše kromě konkrétního ID:

    $query_string; query_posts('&cat=-104');

    A chodí to jak z praku vyystřelený.

    Omlouvám se ještě jednou a má-li admin předchozí post za reklamu, nechť maže. Zoufal jsem si, neb nemám potřebné znalosti, a co nenačtu, to nevim.

    Btw, poraďte někdo pls nějaký server, kde se i začátečník může začít postupně učit HTML, PHP, CSS a SQL, případně učebnici. Děkuji.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti