Příspěvek ve více kategoriích a zobrazení ve vybrané

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Příspěvek ve více kategoriích a zobrazení ve vybrané

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 8 let, 4 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #25489

    Azifaral
    Participant
    Web

    Mám specifický dotaz, jak jinak :) Jak donutit wordpress, aby v případě, že mám post ve více kategoriích, po kliknutí na post v kategorii a následném jeho zobrazení zůstal v té dané kategorii :)…Zní to trochu šroubovaně, tak konkrétně.

    Mám kategorii Účesy 2015 a tam hned první post, který tam je Barva na vlasy jako poselství tradičních rebelů je vložený do více kategorií. Když na něj kliknu, tak se mi zobrazí v drobečkové navigaci, že už vlastně nejsem v kategorii Účesy 2015, ale v kategorii Barvení vlasů. On prostě ten post otevře v rubrice, která je podle abecedy jako první, ale to já nechci. Já chci aby zůstal pořád v té rubrice Účesy 2015

    Já to konkrétně potřebuji kvůli jinému projektu, ale obecně je to trochu auva, protože ten čtenář je vlastně přenesený do tématicky trochu jiné části webu. Víte o nějakém řešení, třeba v podobě pluginu. Já ale pátral a nic nenašel.

    #25602

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak tohle mi chvíli trvalo na fóru dohledat, i když jsem věděl, že to tady už máme :-) Nejlepší je asi stále WP Category Permalink, ale obecně si myslím, že by měl být každý příspěvek logicky pouze v jedné rubrice, v tomto případě třeba “Tipy na účesy” a ostatní by měly být buď štítky (např. “Barvení vlasů”) nebo položky vlastní taxonomie (např. “Účesy 2015”).

    #25667

    Azifaral
    Participant
    Web

    Díky za odpověď, ale to asi není úplně přesně to co jsme myslel. Já to popíšu detailněji i s tím co chci a možná že mi poradíte jak na to lépe a radostněji.

    Připravuji projekt http://www.strihy.cz, který se částečně bude tvářit jako katalog jednotlivých účesů. Já ale potřebuji ty účesy mít co nejlépe roztříděné, tak aby se uživatel pohyboval tak tam kde vlastně chce. Dlouhé vlasy, barevné vlasy atd. A nechci ty image dávat jenom do galerie, protože každý účes má svůj popis a měl by se sám zaindexovat.Proto jsem si našel plugin co umí listovat mezi posty Theia Post Slider, ale on to umí jenom v rámci kategorie a ne tagu. Takže proto kategorie.

    A ten můj problém je v tom, že pokud přijde uživatel z Google tak já vlastně nevím jakou z kategorií mu podstrčit, tak jsem si vytvořil jednu univerzální A-Z a v ní jsou všechny a on si může listovat. Problém vznikne ve chvíli kdy uživatel klikne na nějakou kategorii, např. Dámské účesy/Dlouhé vlasy, tam se mu zobrazí výpis postů, ale ve chvíli kdy on klikne na nějaký post, tak už mi bohužel nezůstane v té kategorii dlouhé vlasy, ale zase skočí do kategorie A-Z, která je abecedně jako první, což jde vidět, že se mi při tom listování tam objevují posty, které v té kategorii dlouhé vlasy nejsou. Což je špatné, protože ten uživatel si chce listovat mezi posty zařazenými do kategorie dlouhé vlasy.

    A teď nevím jestli ten problém té “změny kategorie” je ve wordpressu jako takovém a nebo je to otázka šablony. Tam se to sice snažím tomu klučinovi vysvětlit, ale zatím se mi to nedaří :D Pokud víte někdo o elegantnějším řešení jak na to, tak sem s ním, ale já na nic lepšího než to dělat přes ty kategorie nepřišel, ale bohužel díky tomu problému s listováním a kategoriemi jsem se zatím zaseknul.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti