Přihlášení k MYSQL, FTP

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  stegr86 a poslední změna je stará 6 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #34561

    stegr86
    Participant

    Ahoj.
    Prosím o radu, co dělám špatně. Po prvotní instalaci již dlouho spravuji své web stránky připojením přes ../wp-login.php. V tom není problém. Chtěl bych aktualizovat šablonu, ale abych nepřišel o své nastavení, tak jsem chtěl podstoupit proces tvorby “odvozené šablony”. Přitom jsem zkoušel se přihlásit na wp do administrace MYSQL, ale nejde to. Je to už dávno, co jsem se tam připojoval, ale hesla a loginy do MYSQL, FTP nefungují. Určitě to bude něco triviálního, ale nevím co s tím.

    #34562

    Tomáš
    Participant

    Jestli máte provedenou nějakou dřívější zálohu webu, tak v souboru wp-config.php naleznete přístupové údaje do databáze (MYSQL)

    Případně si své přihlašovací údaje k FTP i k MYSQL nechte novu vygenerovat v administraci svého hostingu.

    Návod ke změně hesla k FTP účtu

    Návod pro Forpsi změnu hesla k MYSQL databázi – po vytvoření nového hesla nezapomeňte změnit heslo v souboru wp-config.php!

    #34563

    stegr86
    Participant

    Díky zkusím to. Co mám nějaké staré wp-config.php, tak v jednom je něco úplně mimo a v druhém jsou údaje, které mi teď ale nefungují. Nevím, jak budou fungovat změny na forpsi. Tam se do mysql dostanu. Jestli to změní heslo jen pro forpsi, tak mi to nepomůže. Do wp mysql jsem měl jiné.

    #34564

    stegr86
    Participant

    Tak jsem si pro ověření nechal poslat heslo z forpsi do mysql, ale je to stejné, co na portálu forpsi používám a funguje. Na portálu wordpress se dostanu jen na web, ale do mysql už ne. Nechce se mi absolvovat celý proces instalace znovu, nehledě na to, že bych asi přišel o vše na webu. Myslel jsem, jestli není něco podobného na portálu wordpressu jako je u forpsi, zaslání nebo změna hesla přes administrátora wordpress.

    #34565

    Tomáš
    Participant

    Bohužel databázi k webu máte jen na Forpsi, a redakční systém WordPress uživatelům nenabízí možnost prohlížení databáze.

    PS Pokud chcete zálohovat celý svůj web, tak zkuste použít plugin Duplicator

    #34566

    stegr86
    Participant

    Teď jsem přes ftp stáhl z forpsi svoji www složku. Je to divné. Už je to dávno, co jsem dělal instalaci a koukal do databází, ale ve svých záznamech mám samostatně loginy i přístupová hesla do forpsi (mysql, ftp) i do wp a mám dojem, že jsem koukal do databáze i přes wordpress, ale je možné, že si to špatně vybavuji.
    Zatím díky.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti