Přidání marže k ceně zboží

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Přidání marže k ceně zboží

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Landsman a poslední změna je stará 7 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #29162

    ervin
    Participant

    Dobrý den.

    Chtěl bych se zeptat, jestli mě někdo neporadí. Nejsem moc zběhlý v práci s wordpress a pluginem woocommerce (dříve jsem pracoval s joomlou a wirtemart). Mám totiž jeden problém. Nakupuji zboží ve velkoskladě a zde do obchodu dostanu xml soubor pro import dat. Jenže nevím, jak mám k ceně nákupu přidat svou marži. Možná, že jsem úplný pitomec, ale zkoušel jsem cenu zvýšit daní, ale nic. Hledal jsem nějaký plugin, který by to uměl, ale jelikož moc neumím anglicky, tak jsem nic nenašel. Zároveň by mě pomohla rada, jak cenu změnit u celého sortimentu a to pokud možno jednoduše. Předem moc děkuji za případnou radu nebo odkaz, kde se mohu dozvědět více.

    #29163

    admin
    Keymaster
    Web

    Neměla by se prodejní cena uložit už během importu zboží do obchodu? Prostě si v rámci importu nadefinovat, že se k ceně přidá např. 20 %, zaokrouhlí se to a výsledná cena se uloží jako základní cena produktu? Jakým způsobem data do obchodu importujete?

    Problematika marže a její evidence se řešila také zde.

    #29165

    ervin
    Participant

    Zboží importuji již z dodaného xml souboru od dodavatele. je importováno z internetové adresy, kde je xml uložen a já do něj nemohu zasahovat. Váš odkaz na řešení problematiky na foru jsem již také četl, ale nevím, jestli je to zrovna můj problém. Já mám již zboží ve ksladě a nyní pouze potřebuji navýšit cenu. V joomle to šlo a nebyl v tom velký problém. Ve wordpresu bohužel nevím. Vím, že mě pomohlo pohrát si s dph přímo s Reduced Rate Sazby, ale najednou mě to nejde a já nevím proč. Stačilo zadat dvě sazby DHP (jedno DPH a druhé marže) cena se navýšila. Nyní mě to ovšem nefunguje. Zkusím se prolouskat pluginem, co nabízí ve Vámi uvedeném odkaze a uvidím. Děkuji ovšem za pomoc. Snad se mě to povede nějak udělat.

    #29170

    admin
    Keymaster
    Web

    Nemyslel jsem, abyste zasahoval do importovaného souboru, ale do samotného procesu importu. Proto jsem se ptal, jakým způsobem data do obchodu importujete? WooCommerce to sama o sobě myslím neumožňuje. Potom by stačilo k importovaným datům přidávat automaticky např. 30% marži.

    Pomocí daňových sazeb bych to určitě neřešil, protože to může způsobit problémy jinde (např. faktury, objednávky, atd).

    Ale určitě musí existovat nějaký jednoduchý plugin (zatím jsem neměl čas hledat), který by třeba ke všem cenám přidal 10% přirážku? Možná by to bylo vhodné i v rámci testování toho, co zákazníci snesou :-)

    #29207

    Landsman
    Participant
    Web

    Jakým způsobem / pluginem importujete zmiňovaný XML soubor?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti