Přesunutí do archivu

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  faly a poslední změna je stará 11 let, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1817

    faly
    Participant

    Dobrý den. Mám módní kolekce a potřebuji vyřešit jak aktuální kolekci(velký soubor článků) přesunout do archivu a nahradit novější.

    Nějaké nápady jak to řešit mám, ale zajímá mě, jaké je podle vás nejlepší řešení. Díky.

    #12117

    admin
    Keymaster
    Web

    Těžko říci… Záleží to na mnoha okolnostech. Co je to vlastně kolekce? Standardní příspěvky, nějaký vlastní typ obsahu nebo plugin pro eshop? Co to znamená “přesunout do archivu”? Budou nadále pro návštěvníky webu zobrazovány? Zůstane jim zachována stejná URL adresa? Zkuste to prosím popsat trochu podrobněji…

    #12118

    faly
    Participant

    Kolekce je vlastní typ obsahu s taxonomií kolekce, přes kterou se nastavuje příslušnost článků k té které kolekci(snad je to srozumitelné :)). Na webu potřebuji stránku kde se bude zobrazovat nejnovější kolekce (ta by se vybírala v nastavení wp) a stránku kde by se zobrazili názvy neaktuálních rubrik taxonomie(kolekce), které by po kliknutí přesměrovávaly na výpis článků v té taxonomii(kolekci).

    Zajímalo by mě jak to řeší profíci :).

    #12119

    admin
    Keymaster
    Web

    Ještě raději pro upřesnění: Máte vlastní typ obsahu “kolekce”, kam se vkládají např. položky “Zboží 1”, “Zboží 2”, atd. Pro tento typ obsahu existuje speciální taxonomie “kolekce”, která obsahuje např. položky “Léto 2010″, Zima 2011”, atd. Takže je pak vlastně “Zboží 1” zařazeno do “Zima 2011”? A chcete mít stránku “Aktuální kolekce”, kde se budou zobrazovat všechny položky, které jsou zařazeny do “Léto 2012” a uživatelé to potom mohli sami měnit v administraci, takže by jim na podzim stačilo někde vybrat “Zima 2012” a na stránce “Aktuální kolekce” by se automaticky zobrazovaly příslušné položky?

    #12120

    faly
    Participant

    Ano přesně takhle jsem to myslel :). Mám dost hampulácké řešení kde archiv je vytvořen přes vlastní šablonu stránky. Zde do url ručně vkládám GET parametr se zvolenou kolekcí, kterou následně nechám vypsat. Problém je, aby to pracovalo při změnách nastavení trvalých odkazů v nastavení wp.

    #12121

    admin
    Keymaster
    Web

    Řešení s využití speciální šablony stránky je podle mě asi nejlepší, takže úplně přesně nevím, na co se vlastně ptáte :-) Další možností je nechat stránku “Aktuální kolekce” vždy přesměrovat na aktuální kolekci.

    Uživatelé pak mohou mít na nějaké stránce s nastavením možnost volby, která kolekce bude zobrazena jako aktuální. Stačí udělat nějaké jednoduché dropdown menu pro výběr, naplnit ho všemi položkami taxonomie “kolekce”, tedy “Zima 2011” atd. A když uživatel nějaké vybere a potvrdí, tak si uložíte ID do nastavení (options, např. aktualni_kolekce) a na stránce pro zobrazení aktuální kolekce toto nastavení vždy načtete a ID bude předávat jako parametr pro funkci WP_Query(), pomocí které jsou určitě jednotlivé položky zobrazovány…

    #12122

    faly
    Participant

    Takže lepší řešení není, ale i tak děkuji za rady.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti