Přesun WP – problém s obrázky

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Přesun WP – problém s obrázky

Zvolené téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)
  • Autor
    Příspěvky
  • #22017

    Honza
    Participant
    Web

    Zdravím Vás, po přesunutí WP na novou doménu mi zmizely obrázky z galerie obrázků. Pluginem Search+Replace jsem opravil absolutní cesty k obrázkům a v článcích obrázky již fungují. Bohužel v galerii medii je stále nevidím. Nejspíš musím ještě upravit cestu na obrázky ještě někde jinde. Nedaří se mi najít odpověď na můj problém.

    Pomozte prosím.

    #22202

    Honza
    Participant
    Web

    … vážně nikdo netušíte jak obnovit náhledy obrázků v galerii?

    #22203

    admin
    Keymaster
    Web

    Na podobné dotazy je bohužel velmi těžké odpovídat, protože mohlo dojít k libovolné chybě při přenosu webu a neodhaduje se snadno příčina. Použil jste tento plugin Search and Replace? Raději používám plugin WP Migrate DB nebo Search Replace Tool, které řeší i serializované hodnoty. Ale v tomto případě by to asi neměl být problém…

    Co se v knihovně médií zobrazuje? Jsou tam vidět alespoň prázdné čtverečky místo obrázků? Zkontrolujte na jakou URL adresu odkazují chybějící obrázky a podívejte se na FTP, zda tam opravdu jsou… Zkoušel jste deaktivovat všechny pluginy?

    #22204

    Honza
    Participant
    Web

    Raději ještě jednou napíši jak to vzniklo:

    Chtěl jsem přesunout WP na jinou adresu a trochu ho pročistit od starých nepoužívanýchpluginů, proto jsem nechtěl jít cestou překopírukte vše. Funkcí Export/Import jsem do čistého WP přesunul pouze staré články. Znovu nahrál thema a pluginy, které jsem považoval za potřebné. Bohužel jsem nečekal, že když přes FTP přesunu i obrázky neuvidím jejich náhledy v galerii.

    Tím pluginem SearchReplace jsem upravil cesty k obrázkům u příspěvků, takže čtenář nic nepozná. příspěvky fungují dobře, já jen nevidím ty náhledy (ani prázdné) pro případ, že bych chtěl znovu použít již uploadovaný obrázek.

    Pluginy jsem deaktivoval/aktivoval a nic …

    #22205

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha, takže jste vlastně původně nepřesunoval databázi, ale pouze exportoval a importoval obsah? Tím měly být ale také přenesené i obrázky? A když jste je nahrál na FTP (a nebyla vlastně přenesená databáze), tak vlastně ani nejsou uložené v databázi (a ani jejich náhledy). A pouze se tedy načítají z FTP (opravil jste cesty po přesunu), ale už nejsou vůbec uložené ve WordPressu.

    #22206

    Honza
    Participant
    Web

    Ano přesně tak. A od té doby se snažím přijít na to, co mám ještě přesunout ze starého webu. Jestli nějakou tabulku z mysql nebo něco jiného …

    #22271

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, měl jste přesunout celou databázi nebo při importu příspěvků importovat také mediální soubory. Obrázky jsou součástí databázové tabulky wp_posts, kde jsou společně s příspěvky. Takže pokud jste přesunul pouze příspěvky pomocí import/export a média pak zkopíroval ručně, tak nejsou vůbec uložené v databázi a tedy pro WordPress vůbec neexistují. Co s tím? Moc mě toho bohužel nenapadá…

    1) Pokud máte ještě starou zálohu, tak můžete web převést znovu, tentokrát správně a se vším všudy.

    2) Můžete obrázky znovu ručně nahrát do Knihovny médií. Ale pozor, pak je tam budete mít asi dvakrát, protože se nově nahrají do nového adresáře s podle aktuálního měsíce a roku. Bude v tom trochu nepořádek…

    3) Dále můžete zkusit nějaký plugin, např. Add From Server, který by měl umožnit import obrázků nahraných na FTP, ale nevím, jestli bude vhodný zrovna pro účely nekompletního přesunu dat. Raději bych doporučil před použitím zálohu FTP i databáze…

    #22284

    Honza
    Participant
    Web

    Aha, takže je to sloučené, to mi právě nějak nedoteklo :)

    Natáhle jsem znovu starý wp_posts a je hotovo :)

    Moc díky, Honza

    #22293

    Honza
    Participant
    Web

    Tak přeci jen není ještě vyhráno. Po nahrání wp_posts jsou sice v galerii náhledy, ale prázdné. Tzn. už o nich WP alespoň ví, ale nezobrazuje miniaturu.

    Když nahraju nový obrázek funguje vše dobře. Když starý obrázek bez fungujícího náhledu smažu, soubor se fakticky nesmaže a musím jej domazat ručně přes FTP. Když ten stejný obrázek po tomto absolutním promazání znovu nahraju. Dostane půvoní název, je i v příspěvku :) Jediné co nefunguje je, že WP neví, že je obrázek použit v tomto nebo jiném příspěvku, což předtím věděl.

    Takže pokud bych šel touto cestou absolutního vymazání a znovunáhrání asi by to relativně šlo, ale ztratil bych přehled, kde je jaký obrázek použit. Dá se s tím žít, ale ocenil bych nějaký nápad, jak i toto napravit. Nevíte prosím někdo?

    #22299

    Honza
    Participant
    Web

    Tak už nic, stačilo importovat ještě wp_postmeta :)

    #22300

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, v tabulce wp_posts jsou uložené pouze základní informace o nahraných souborech, zatímco všechny další detaily (i o zmenšených náhledech a přiřazení obrázků k jednotlivým příspěvkům/stránkám) jsou uložené v tabulce wp_postmeta.

    Postupným nahráváním tabulek jste se konečně dostal k tomu, co jsem doporučoval už před několika dny, tedy zkopírovat celou databázi :-)

    1) Pokud máte ještě starou zálohu, tak můžete web převést znovu, tentokrát správně a se vším všudy.

    Podobným postupným přesunem některých tabulek můžete stále ještě do budoucna narazit na nějaké další problémy. Celý postup bohužel moc nechápu, protože pokud jste nakonec zkopíroval i původní tabulku wp_postmeta, tak stejně nedošlo k žádnému pročištění databáze od zbytečných dat, ale pouze jste si způsobil mnoho problémů… Opět ještě jednou doporučuji přenést standardně celou databázi a následně ji případně pročistit…

    #22301

    Honza
    Participant
    Web

    Podtup mi přijde celkemlogický, protože původní databáze má celou řadu nepoužívaných tabulek, která tam bůh ví proč zůstaly i po odinstalování pluginů, které je vytvořily. A já tam tyto přebytečné tabulky nechtěl. Stejně tak plošné přesunutí FTP souborů. Velkem množství neodmazaných pluginů a jeného nepořádku včetně všelijakých cache, kde se držel malware. Takže proto.

    Každopádně díky za rady a inspiraci.

    Původní seznam tabulek:

    wp_az_indexes
    wp_commentmeta
    wp_comments
    wp_competitionA
    wp_competitionC
    wp_competitionP
    wp_competitionQ
    wp_duplicator
    wp_flag_comments
    wp_flag_gallery
    wp_flag_pictures
    wp_gdsr_data_article
    wp_gdsr_data_category
    wp_gdsr_data_comment
    wp_gdsr_ips
    wp_gdsr_moderate
    wp_gdsr_multis
    wp_gdsr_multis_data
    wp_gdsr_multis_trend
    wp_gdsr_multis_values
    wp_gdsr_templates
    wp_gdsr_votes_log
    wp_gdsr_votes_trend
    wp_icl_cms_nav_cache
    wp_icl_content_status
    wp_icl_core_status
    wp_icl_flags
    wp_icl_languages
    wp_icl_languages_translations
    wp_icl_locale_map
    wp_icl_message_status
    wp_icl_node
    wp_icl_reminders
    wp_icl_strings
    wp_icl_string_positions
    wp_icl_string_status
    wp_icl_string_translations
    wp_icl_translate
    wp_icl_translate_job
    wp_icl_translations
    wp_icl_translation_status
    wp_links
    wp_nxs_log
    wp_options
    wp_pollsa
    wp_pollsip
    wp_pollsq
    wp_postmeta
    wp_posts
    wp_searchmeter
    wp_searchmeter_recent
    wp_stp_tags
    wp_terms
    wp_term_relationships
    wp_term_taxonomy
    wp_translations
    wp_translations_log
    wp_usermeta
    wp_users
    wp_yarpp_keyword_cache
    wp_yarpp_related_cache
    #22305

    admin
    Keymaster
    Web

    Pročištění je samozřejmě dobrá věc, ale nefunguje to tímto způsobem, kdy si zbytečně “rozbijete” celý systém. WordPress by se měl správně pročistit před samotným přesunem:

    – Smazat nepotřebné pluginy.
    – Smazat nepotřebné databázové tabulky (ale v žádném případě se nesahá na 11 základních tabulek WordPressu).
    – Pročistit stávající tabulky (postup jsme řešili např. zde).
    – Pročistit FTP.

    Potom se může vše bez problémů přenést a snadno zkopírovat.

    Dalším možným radikálnějším postupem je výše zmiňovaný export/import (přijdete o např. o některá data), ale tam musíte importovat i příslušné mediální soubory (což jste patrně během procesu nezaškrtl). Pokud ale použijete částečně tento postup a následně tam některé tabulky zase nakopírujete v původní podobě, tak se bohužel dočkáte pouze různých problémů. A samozřejmě zkopírované tabulky wp_posts a wp_postmeta tak stejně neprošly očistnými procesy a budete tam mít zbytečný balast (nebo to stejně budete muset nakonec pročistit).

    Takže na závěr, používat raději jeden či druhý způsob, ale rozhodně je nekombinovat. I když to nyní vypadá v pořádku, tak se v budoucnu může objevit nějaký problém (třeba když použijete nějaký plugin, který byl použit dříve, atd).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti