Přesun funkčního webu na localhost

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Přesun funkčního webu na localhost

Zvolené téma obsahuje celkem 18 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 19 příspěvků - 1. až 19. (z celkem 19)
  • Autor
    Příspěvky
  • #27239

    jhuspek
    Participant

    Zdravím,
    mám dotaz. Dostal jsem na starost správu webu, který je vytvořen ve WP. Dostal jsem všechny potřebné údaje k přihlášení jak do WP, FTP a k databázi.

    Potřebuji si u sebe na lokálu zprovoznit pracovní verzi webu, ale bohužel se mi to nedaří. Vyzkoušel jsem asi skoro všechno, ale pokaždé se dostanu k stejnému výsledku a to, že když se chci přihlásit do administrace na lokálu, tak se mi to přepne do administrace na hostingu.

    Jak jsem postupoval:
    Zdroj: https://www.separatista.net/forum/tema/presun-wp-na-jiny-hosting-nova-domena/#post-19013
    0. Na PC jsem si naistaloval XAMPP a PHPMyAdmin
    1. Zkopíroval jsem celý WP ze starého na nový hosting pomocí FTP.
    2. Exportoval jsem databázi ze starého hostingu.
    3. Tento exportovaný SQL jsem “prohnal” přes WordPress Serialized PHP Search and Replace
    4. Výsledný SQL jsem importoval do prázdné nové databáze.
    5. Nastavil jsem údaje k databázi v novém wp-config.php.

    Mohl by jste mi někdo, prosím, poradit, kde dělám chybu?

    Děkuji

    #27241

    admin
    Keymaster
    Web

    Když zkusíte na localhostu přejmenovat soubor wp-config.php, tak se bez problémů spustí nová instalace?

    Zkuste si vytvořit novou testovací databázi a do ní nainstalovat čistý WordPress. Pokud to funguje, tak máte prostředí localhostu v pořádku a chyba bude někde v přenesené databázi. Když se podíváte do tabulky wp_options, najdete tam položky home a siteurl – odkazují se správně na localhost?

    #27242

    jhuspek
    Participant

    Nová instalace se spustí. Jde i vytvořit nová databáze.

    V tabulce wp_options jsem měl neměl odkaz na localhost. Když jsem to přepsal, tak mi to stejně nefungovalo.

    #27243

    admin
    Keymaster
    Web

    V podstatě jde o přesun webu mezi dvěma doménami (nazev-webu.cz x localhost/nazev-webu) a patrně tam došlo k nějakému problému s migrací databáze (s odkazovaným nástrojem nemám osobní zkušenost). Každopádně pokud nedošlo k migraci URL adres, tak se něco nepovedlo.

    Obecně máte dvě možnosti:

    1) Upravit soubor hosts (Windows, podobné téma) a namapovat si tak doménu na localhost. Potom už nemusíte migrovat databázi, protože bude web funkční na stejné doméně, ale z dat uložených na localhostu. V tomto případě pak doporučuji přejmenovat název webu, abyste viděl, že zrovna pracujete na testovací verzi :-)

    2) Nebo chcete mít web na jiné adrese (např. localhost/nazev-webu) a potom musíte zmigrovat celou databázi (osobně používám tyto nástroje), aby došlo k nahrazení všech URL adres původního webu nazev-webu.cz právě na localhost/nazev-webu. A k tomu patrně nedošlo, protože máte v databázi (tabulka wp_options) stále původní doménu.

    #27244

    jhuspek
    Participant

    Tak jsem to ještě jednou zkusil přesunout a zmigrovat databázi pomocí

    pluginu WP Migrate DB, ale bohužel se to opět nepomůže. Po migraci a importu databáze jsem kontroloval tabulku wp_options a v ní bylo všechno správně. Tak nevím, kde by mohla být chyba.

    Když kopíruji soubory z FTP, tak mám zkopírovat všechny soubory nebo jenom nějaké konkrétní?

    #27257

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, zkopírovat je třeba všechny soubory, těžko říci, kde by mohla být chyba (databáze nebo nastavení localhostu). Zkoušel jste se přihlásit v anonymním okně? Jakou používáte URL adresu na localhostu? Můžete mi zkusit poslat zabalený dump databáze, abych to vyzkoušel u sebe…

    #27260

    Borec
    Participant
    Web

    Musíš upravit databázi, protože ti tam vedom porad linky z databáze na originál web. Myslím že tam jsou teď někde 2 linky co je třeba upravit, jen teď nevím v jaké tabulce.

    #27265

    admin
    Keymaster
    Web

    @jhuspek: Databázi jsem prohlédl a vypadá v pořádku. Dokonce se mi ji povedlo na localhostu naimportovat a spustit celý web (změnil jsem si heslo a přihlásil se). Nic mě nikam nepřesměrovává, stále jsem na localhostu, takže problém bude asi někde jinde… Zkusil bych ještě následující:

    1) Zkuste přejmenovat na localhostu složku wp-content/plugins, čímž všechny pluginy deaktivujete. Může tam být nějaký podivný problém, všiml jsem si, že tam máte např. plugin qTranslate, který je nebezpečný, je s ním mnoho různých problémů a neměl by být spíše ani používán.

    2) Zkontrolujte soubory .htaccess a wp-config.php jestli tam není nějaký problém, konflikt nebo přesměrování natvrdo na doménu.

    3) Jako poslední možnost bych zkusil použít importovanou databázi, ale na zcela čistý WordPress (např. 4.4.2). Nechat vytvořit nový wp-config.php a vlastně nic nekopírovat z původního webu (kromě databáze).

    #27267

    jhuspek
    Participant

    Děkuji za otestování.

    Posunul jsem se o kousek dál. Vyzkoušel jsem přejmenovat složku wp-content/plugins, ale problém byl stále stejný. Tak jsem zkusil přejmenovat i sločku wp-content/themes a najednou jsem se dostal do administrace. Při pokusu o zobrazení stránek se mi zobrazila “bílá smrt” (složku wp-content/plugins mám stále přejmenovanou) Když složku wp-content/plugins vrátím do původního stavu, tak je výsledek stále stejný tedy “bílá smrt”

    Co s tím? Napadá vás něco?

    #27268

    jhuspek
    Participant

    Teď jsem nainstaloval znovu tu samou šablonu a začalo to konečně fungovat. Tak je zřejmě něco s původní šablonou. Tak teď musím vymyslet, co s tím udělám.

    #27269

    admin
    Keymaster
    Web

    O jakou jde šablonu?

    Nemůžete přejmenovat adresář wp-content/themes, protože WordPress nějakou šablonu potřebuje :-) Stačí přejmenovat adresář s konkrétní šablonou, tedy wp-content/themes/sablona, automaticky pak bude použita výchozí šablona.

    Zkontrolujte šablonu používanou šablonu na webu a čistou verzi šablony, patrně tam jsou natvrdo doplněné nějaké úpravy, které způsobují problémy. Zkusil bych také prohledat soubory šablony, zda se tam někde neobjevuje natvrdo uvedená doména, která může způsobit přesměrování.

    A když už to budete dělat, tak dát všechny úpravy mimo šablonu (aneb vytvořit odvozenou šablonu), aby se něco podobného do budoucna nestávalo :-)

    #27270

    jhuspek
    Participant

    Přesně jak píšete. V šabloně bylo ve třech souborech header.php, index.php, functions.php nastavený odkaz, který mi neustále přesměrovával. V souboru functions.php byl dokonce příkaz, který mění dva řádky v tabulce wp_options v databázi (řádky: siteurl a home).
    Jinak se jednalo o šablonu keratin

    Teď už jenom stačí rozchodit přepínání mezi jednotlivými jazyky.

    #27272

    admin
    Keymaster
    Web

    Šablona Keratin vypadá vcelku dobře, ale moc uživatelů ji nepoužívá a pokud byla nějak zásadně přepsána, tak by se měla asi přejmenovat, abyste ji třeba někdy nechtěně neaktualizovali…

    Každopádně záhada vyřešena :-) Bohužel podobné nepěkné způsoby (přejmenovávat options v rámci šablony) nelze předem moc odhadnout… Doporučuji tam nechat šablonu v čisté podobě a všechny úpravy soustředit v rámci odvozené šablony, určitě tam najdete ještě nějaké další kostlivce :-)

    #27292

    jhuspek
    Participant

    Jenom ze zajímavosti, jak by se mělo provést nastavení souboru hosts? Při tomto postupu musím taky zkopírovat všechny soubory z FTP nebo jak přesně se to má udělat?

    Obecně máte dvě možnosti:

    1) Upravit soubor hosts (Windows, podobné téma) a namapovat si tak doménu na localhost. Potom už nemusíte migrovat databázi, protože bude web funkční na stejné doméně, ale z dat uložených na localhostu. V tomto případě pak doporučuji přejmenovat název webu, abyste viděl, že zrovna pracujete na testovací verzi :-)

    Děkuji!

    #27300

    admin
    Keymaster
    Web

    Nastavení souboru hosts je popsáno např. zde.

    Musíte také zkopírovat všechno z FTP, ale už není potřeba migrovat databázi, protože původní doména bude mapována na localhost, takže místo originálního webu uvidíte na doméně obsah nahraný na PC.

    #27312

    jhuspek
    Participant

    Ze zajímavosti jsem to vyzkoušel a fungujeme mi to částečně. V menu mi některé tlačítka odkazují na původní adrese místo na 127.0.0.1 (localhost) Zřejmě tam budou někde trvalé odkazy. Nebo to může mít nějakou souvislost se šablonou?

    #27316

    admin
    Keymaster
    Web

    Nevím, jestli si rozumíme, ale pokud používáte soubor hosts a 127.0.0.1 máte namapováno na mojedomena.cz, tak už tam nikde žádný localhost neuvidíte. Všechny odkazy by měly směřovat na mojedomena.cz, ale když na ně kliknete, tak se stále bude zobrazovat mojedomena.cz a nebude načítána z hostingového serveru, nýbrž z localhostu (počítače).

    #27321

    jhuspek
    Participant

    Už mi to je jasný. vyzkoušeno.

    Ještě se vrátím k předchozím příspěvkům. Konečně se mi podařilo zprovoznit na 100% web na localhostu. Pomohlo mi to, že jsem WordPress nainstaloval přímo do složky htdocs. Před tím jsem ho měl nainstalovaný ve složce htdocs/giraffe

    Teď mi konečně všechno funguje.

    Moc děkuji za konzultaci.

    #27341

    admin
    Keymaster
    Web

    @jhuspek: To už je pouze o správném nastavení Apache (konkrétně asi DocumentRoot), ale hlavně že to nějak funguje… Hlavně bych do budoucna doporučil dát dohromady používanou šablonu (viz návod na úpravy WordPressu).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 19 příspěvků - 1. až 19. (z celkem 19)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti