Přesměrování z homepage do kategorie

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Přesměrování z homepage do kategorie

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #18518

    niky79
    Participant

    Zdravim, stav je tento. Mám domenu http://www.xyz.cz a potrebuji ji presmerovat na http://www.xyz.cz/kategorie, ktera slouzi jako homepage. Momentalne pouzivam plugin redirection, ktery to zajisti. Problem je ale v odkazem typu http://www.xyz.cz/? – coz jsou typicky odkazy z Google Adwords, ty se nepresmeruji. Nenapada vas regularni vyraz, jak presmerovat adresu typu “www.xyz.cz/?cokoliv-bla-bla”?

    Nebo existuje nejake jine lepsi, jak zajistit, aby kategorie slouzila jako homepage? Samozrejme mohu na homepage vypsat tu karegorii, problem je ale pak s zalozkova navigaci, ktera zvyraznuje v zalozkach, ktera sekce je prave aktivni (na homepage neni aktivni zadna)

    #18596

    admin
    Keymaster
    Web

    Související dotaz je zde.

    Stejně pořád moc nerozumím tomu přesměrovávání, podle mě je zcela zbytečné. Zkoušel jsem si nastavit jednu z rubrik, aby se zobrazovala na úvodní stránce a i menu perfektně funguje tak, že je zvýrazněna úvodní stránka. Používáte klasické vlastní menu? Jakým způsobem jste zkoušel měnit výpis úvodní stránky? Zkoušel jste to na výchozí šabloně Twenty Fourteen a není to jen nějaký problém související s aktuálně používanou šablonou?

    #18629

    admin
    Keymaster
    Web

    Důležité je také to, jakým způsobem tu rubriku na úvodní stránce nastavíte. Nejvhodnější je pro tyto účely filtr pre_get_posts. Pokud se nechcete do podobných úprav pouštět, tak můžete vyzkoušet nějaký plugin, např. Frontpage category filter.

    #18712

    niky79
    Participant

    “Zkoušel jsem si nastavit jednu z rubrik, aby se zobrazovala na úvodní stránce a i menu perfektně funguje tak, že je zvýrazněna úvodní stránka”

    Jenze ja nepotrebuji zvyraznit uvodni stranku v menu. Ja potrebuji zvyraznit tu konkretni kategorii. K tomu samozrejme nedochazi, protoze clovek se nenachazi v kategorii, ale na homepage…

    Samozrejme bych mohl pro index vlozit tu navigaci “statickym způsobem”, jiz vygenerovanou, ale to mi neprijde jako koser pristup.

    #18714

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Nejsem moc zběhlý v HTACCESS, ale nešlo by udělat přepis, který by zobrazil archivní stránku se všemi náležitostmi na adrese indexu webu?

    popř. nešlo by nějak wordpressu podstrčit, že se nachází na archivní stránce – aby to označil v menu, a za jeho zády udělat filtrování? – něco jako pagenow, které je zapsané v JS administrace

    #18715

    mirekk
    Participant
    Web

    Možná napíšu blbost, ale nestačilo by jednoduše www.xyz.cz pomocí 301 trvale přesměrovat na www.xyz.cz/categorie ?

    #18716

    niky79
    Participant

    mirekk: to bylo řešení, které jsem použil jako první. Problém s ním je v tom, že jsem nedokázat sestavit takový regularni vyraz, pokud treba chci použít sledovaci UTM odkazy od Google, dělalo to všelijaké problémy.

    Zatim jsem pouzil reseni od admina, to pre_get_posts. A zvyrazneni aktualni navigace jsem pak udelal tim, ze pro homepage vkladam header-home.php, kde je to menu proste vygenerovane staticky.

    #18717

    admin
    Keymaster
    Web

    Stejně tomu asi úplně nerozumím. Pokud máte pomocí pre_get_posts nastavenou nějakou rubriku na úvodní stránce, tak co máte v menu?

    1) Odkaz “Úvodní stránka”, který směřuje na URL úvodní stránky (tedy jen doména). Tam navigace bez problémů funguje a dává to celkově smysl.

    2) Odkaz “Rubrika”, který směřuje opět na URL úvodní stránky (tedy jen doména). Opět navigace bez problémů funguje.

    3) Odkaz “Rubrika”, který směřuje na URL adresu rubriky. Ten na úvodní stránce samozřejmě fungovat nebude, protože URL rubriky je jiné než URL úvodní stránky. Ale nedává mi moc smysl propagovat URL rubriky, které obsahuje stejný obsah jako URL úvodní stránky?

    #18718

    niky79
    Participant

    Predstavte si tuto zalozkovou stukturu:
    – Clanky
    — Podsekce 1
    — Podsekce 2
    — Podsekce 3

    Školení
    — Podsekce 1
    — Podsekce 2
    — Podsekce 3

    Na uvodní stránce chci zobrazovat Články ze všech jejich podsekcí a logicky chci, aby záložka Clanky byla vysvicena.

    Puvodni reseni, kdy clovek byl z homegage na strane serveru hned presmerovan na http://www.domena.cz/clanky, bylo nevyhovujici, neumím napsat ideální regurní vyraz. Takže momentálně je to tak, ze na homepage se pomoci toho pre_get_posts zobrazuji clanky z kategorie a vkladam odlisny header, ktery ma tu navigacni strukturu vygenerovanou staticky (coz nevadi, protoze je prakticky nemeni). A v te staticke strukture je proste uz zvyraznena ta zalozka Clanky.

    #18719

    admin
    Keymaster
    Web

    V tom případě by mělo stačit, aby položka “Články” odkazovala na úvodní stránku a nikoli na stránku s archivem rubriky? Pokud odkazuje na URL rubriky, tak logicky nebude zvýrazněná příslušná položka menu, když bude zobrazená URL adresa hlavní stránky. Problém je tam vlastně v tom, že máte zcela stejný obsah pro úvodní stránku a archiv rubriky, což asi není ideální situace z hlediska logiky a indexování vyhledávači. Šlo by samozřejmě udělat, aby se změnilo menu, ale raději bych se zamyslel nad celou logikou fungování.

    Uvedený kód (netestováno) by mělo stačit vložit do souboru functions.php:

    function separatista_zvyraznit_rubriku( $classes, $item ){
        if( is_home() && $item->title == 'Články' ) {
             $classes[] = 'current-menu-item';
        }
        return $classes;
    }
    add_filter( 'nav_menu_css_class' , 'separatista_zvyraznit_rubriku' , 10 , 2 );
Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti