Přepracování webu na wordpress

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Hosting a WordPress Přepracování webu na wordpress

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 5 let, 10 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #35327

    golfista77
    Participant

    Ahoj, prosím o radu. Mám webové stránky, které používají vlastní zastaralý redakční systém. Chci ho převést na wordpress. Hosting využívám na active 24.

    Koupil jsem si šablonu, ale než web převedu na wordpress, chci stránky napřed vytvořit a potom teprve zveřejnit. Poradíte mi prosím to nejlepší řešení?

    Díky moc!

    #35328

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    samozřejmě tato možnost tady a je a nejjednodušší systém je používat soubor hosts, který máte ve svém počítači. Ten používáte, když chcete donutit operační systém, aby použil jinou adresu webu, než kterou mu vrátí DNS server, takže jej můžete používat i například k blokaci určitých stránek, ale i třeba, což je náš případ, k nasměrování na web, který chcete. Ve Windows najdete tento soubor v adresáři C:\Windows\system32\drivers\etc\, v případě OSX na /private/etc/hosts. V obou případech jej musíte spustit jako správce, respektive administrátor. Ve Windows jej otevřete a editujte v Notepadu, či jiném textovém editoru, v OSX v terminálu.

    Jakmile jej spustíte tak uvidíte viz obrázek určitý seznam IP adres. Vy do toho seznamu, na další řádek, dopíšete IP adresu a název domény, kterou máte u Active24 a to najdete v Zákaznickém centru v detailu virtuálního serveru. Takže tam bude např.
    81.95.103.14 www.domena.cz domena.cz
    kde IP adresu zjistíte a název domény napíšete jak s www, tak bez www (doporučuji). Uložíte a od této chvíle když zadáte do prohlížeče uvedenou adresu domény, tak se dostanete na hosting u Active24. Ve chvíli, kdy se budete chtít zase dostat na dnes běžící web, tak opět otevřete soubor hosts a před vámi zapsanou adresu napíšete #, tzn. že ten zápis bude vypadat takto:
    # 81.95.103.14 www.domena.cz domena.cz

    Takto se můžete přepínat mezi jednotlivými adresami a dělat jejich editaci za současného běhu obou.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti